Brev

Slemme mens smerter

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14.

Av av av – det er ikke rart at gå rundt med smerter i underlivet.

Jeg kan ikke svare dig på, om du oplever kraftige menstruationssmerter på grund af, at du har sex under menstruation. Men det kan din læge måske svare dig på.

Jeg vil nemlig råde dig til at tage en snak med din læge snarest omkring dine smerter. Du skal ikke gå rundt med smerter, der er så voldsomme, som du beskriver. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil have en forklaring på dem.

Jeg ved, at man kan finde løsninger, der hjælper på dine smerter. Uanset hvad smerterne stammer fra.

Du finder kontaktoplysninger til din læge på dit sygesikringskort. Du kan ringe til lægen på egen hånd og få en samtale. Din mor kan måske også hjælpe dig med at snakke med lægen, hvis du ønsker det. Måske har din mor også nogle gode råd til menstruationssmerter. Hun har måske også selv oplevet dem?

Du kan måske bruge sundhedsplejerske på din skole, hvis det føles lettere for dig?

Måske har du mod på at fortælle din lærer, at dit fravær skyldes nogle smerter, som du/I er ved at få undersøgt? Måske har du allerede givet din lærer en begrundelse for fraværet, som er tilstrækkelig?

Hvis du ikke allerede kender til prævention, er det godt med vejledning, så du er beskyttet imod kønssygdomme og graviditet. Det kan lægen også fortælle dig noget om. Men måske ved du allerede nok om den slags…

Jeg håber at det hele bliver meget bedre. Og indtil da vil jeg ønske dig god bedring.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Chat
Chat