Brev

Hvor mange dage vare ens menstruation?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev. Jeg ved, at mange piger har de samme bekymringer som dig. Og det er meget naturligt at man bliver lidt bekymret, når der sker noget med kroppen, som man ikke har prøvet før.

Det er normalt for piger at bløde mellem 3-7 dage. Men det kan være meget forskelligt fra pige til pige, hvor længe og hvor meget, man bløder. Nogle gange kan man også bløde i flere eller færre dage, end man plejer – uden at der behøver at være noget galt. Det er også meget forskelligt, hvornår man får sin første menstruation. De fleste begynder i alderen 10-15 år, og de fleste får den omkring 13-årsalderen – ligesom dig.

Jeg ved, at mange piger synes, at det er svært at tale med andre om deres menstruation. Det kan godt føles privat og lidt pinligt at tale med andre om. Jeg ved ikke, om du allerede har snakket med din mor eller andre om det? Men jeg tænker, at det vil kunne hjælpe dig. Du kan også gå til sundhedsplejersken på din skole.

Hvis du vælger at snakke med din mor eller en anden kvinde, så husk på, at de selv har været i samme situation. De kan derfor sikkert godt huske, at man har en masse spørgsmål og tanker om det. Vælger du at fortæller det til din mor, kan hun også hjælpe med at vurdere, om du måske skal en tur til lægen, hvis du fortsætter med at bløde.

De bedste hilsner fra Børnetelefonen

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat