Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gennemsigtige trøjer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du,

Tak for at skrive ind med dit dilemma.

Du skriver at du på grund af vejret gerne vil gå uden BH. Men du er i tvivl om dine bluser er for upassende at have på uden BH i det offentlige rum, fordi de er lidt gennemsigtige. Er det korrekt forstået?

Der er ikke nogen lov, der siger at man ikke må kunne se folks brystvorter gennem deres tøj. Og du er derfor i din fulde ret til at have dine bluser på udenfor hjemmet.

Det er vigtigt at huske at kvindekroppen i gadebilledet, på stranden, i skolen, på arbejdspladsen, sociale medier – og alle mulige andre steder – er ikke en blufærdighedskrænkelse. Hverken når der er tale om blottede skuldrer, mave eller at kunne se omridset af en brystvorte under en bluse.

Det er jo altid skønt når sommeren er på vej. Og når det er varmt kan det virkelig også være træls at have BH på, fordi den sidder tæt og klæber sig til kroppen, når man har det lidt varmt. Så hvorfor har du mindre ret til ikke at svede end andre?

Der er selvfølgelig en mulighed for at nogle mennesker føler at det er upassende. Og det skal man jo også være klar på at kunne møde. Men de bestemmer heldigvis ikke hvad der er rigtigt eller forkert.

Men mit bedste råd til dig ville helt klart være at have lige præcis den bluse på som du gerne vil have på. Og som du føler dig tilpas i!

 

Så kære Du. Jeg håber at mit svar har hjulpet dig. Og at du får en dejlig og kølig sommer!

De varmeste hilsner fra BørneTelefonen

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat