Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kommer man i pubeteten af det?

Hej!

Jeg har gået i lidt tid og tænkt på en ting.

Kommer man hurtiger i puberteren af at onanere? Altså får man større bryster osv af det?

Jeg ved godt at det er et lide underligt spørgsmål men jeg har undret mig over det i lidt tid nu. (-:

HV mig (-:

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

På BørneTelefonen må man spørge om alt. Der er ingen af brevene, vi synes, er underlige eller forkerte. Vi er her nemlig for at svare på alle de ting, I tænker over i hverdagen.

Jeg kan fortælle dig, at der ikke er nogen sammenhæng mellem onani og pubertet. Kroppens ændringer sker langsomt over nogle år, og de sker på forskellige tidspunkter, alt efter hvem man er. For nogle begynder puberteten, når man er 8-10 år, og for andre begynder den, når de er 13 år eller ældre. Med andre ord kan man ikke selv styre, hvornår puberteten begynder. Man kan dog alligevel sige, at de drenge og piger, der har lysten til at onanere og udforske deres krop, måske er nogle af dem, der er begyndt at komme i puberteten. Pubertet handler både om, at kroppen og hormonerne ændrer sig, men også om vores tanker. Hvis man som ung er begyndt at tænke meget over kroppen, kærester og seksualitet, kan det være at man er på vej i puberteten.

Hvis du har lyst til at læse mere, vil jeg anbefale dig at gå ind på hjemmesiden privatsnak.dk. Her har de en brevkasse, og man kan chatte og læse meget mere om pubertet, kærester og onani.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat