Brev

Brunt udflåd

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

At have brunligt udflåd er normalt omkring sin menstruation. Det kunne godt være menstruation, når det også kommer en gang om måneden. Man har ikke mindre menstruation, hvis man har lavt blodtryk. 

Men det er svært for mig at svare præcis på, hvad det er.  Det er vigtigt at du får svar på dine spørgsmål og bekymringer. Derfor vil det være godt at snakke med din mor. Du kan jo sige/skrive til hende, at du tror du har fået menstruation. Så kan I to snakke videre om det. Hvis din mor også er i tvivl om det er menstruation, kan hun ringe og snakke med lægen om det.

Du skriver at du ikke tør gå til lægen fordi, han er en mand. Det kan godt føles akavet. Men en læge er professionel og uddannet til at hjælpe med disse problemer. Ellers er det også muligt at snakke med sundhedsplejersken. Du kunne også snakke med din mor om at skifte læge, hvis du har mod på det?

Jeg håber, du får talt med din mor om det. Så kan hun nok også  hjælpe med at købe bind.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat