Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bliver våd og lugter af urin i underlivet?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil vide, hvad det er, der gør dig fugtig i underlivet. For det er da ubehageligt, at du sådan skal gå på toilettet hele tiden. Og du skal heller ikke gå og være bekymret for, om du lugter af tis.

Det, du beskriver, kunne godt være en form for udflåd. Jeg tænker dog, at det er noget, du skal tale med din læge om. Også fordi det kun kommer, når du er i skole? Oplever du det aldrig derhjemme i weekenden?

Det er sådan, at de fleste unger piger vil opleve at få udflåd, når de kommer i puberteten. Nogle vil få meget, andre vil næsten ikke få noget. For nogle kan det være nødvendigt at bruge trusseindlæg – særligt, når de har ægløsning, hvor de fleste oplever udflåd.

Udflåd kan dog også skyldes en ubalance i underlivet. Derfor er det vigtigt at få undersøgt. Man kan fx nemt få svamp – særligt efter en ferie, hvor man måske har gået med vådt badetøj eller været meget i vandet.

Det kan måske også være sved. Men det er sjældent, at man får sved omkring underlivet, med mindre man er fysisk aktiv. Og hvis du ikke oplever at svede andre steder på kroppen samtidig, er det nok ikke sved.

Jeg synes derfor, du skal tale med din læge. Sprøg eventuelt din mor, om hun vil gå med dig. Det vil måske være rart for dig også at få talt med hende om det? Du kan også selv starte med at ringe til lægen og tage en snak i telefonen. Du finder telefonnummeret på dit sundhedskort.

Jeg håber, du får et svar hurtigt, så du ikke skal gå rundt og bruge så meget energi på det.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat