Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sjov med pige

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige, der er lidt i tvivl.

Det lyder som om, at du har en veninde, du føler dig tryg ved. Det er dejligt for dig! At du og din veninde rører ved hinanden og kysser, er bestemt ikke unormalt eller forkert. Så længe I begge synes, at det er sjovt og dejligt, er dét det allervigtigste. Som du sikkert godt ved, er du i puberteten, og der begynder kroppen og hjernen at udvikle sig hen imod at blive voksen. Det betyder også, at nogle unge begynder at eksperimentere lidt med deres seksualitet. Ved du mon, hvad det betyder? Det betyder, at man begynder at finde ud af, hvad man kan lide eller ikke lide i forhold til sex, og også omkring, hvilket køn man er mest tiltrukket af, eller om man er tiltrukket af begge køn. Og det giver god mening, at man gør det med én, man er tryg ved – ligesom du gør.

Jeg kan ikke fortælle dig, om du kommer. Det er også forskelligt fra person til person, hvordan det føles. For nogle kan det føles som en slags bølge, der bevæger sig igennem ens krop, hvor det føles rigtig dejligt. Så måske er det dét, du oplever.

Du kan læse mere om sex og seksualitet her: https://bornetelefonen.dk/tema/sex-seksualitet.

De bedste hilsner fra

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat