Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dildo

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev. Du har helt ret i, at din oppustethed sagtens kan skyldes, at du snart skal have din menstruation. 

Det er helt normalt, at man kan blive oppustet og dermed miste lysten til at spise fede ting, da ubehaget fra maven påvirker lysten til at spise.

Herefter vil jeg sige, at du ikke kan være gravid efter at have brugt dildoen. Det er der flere grunde til. Den største grund er, at du gjorde det helt rigtige ved at vaske dildoen, før du brugte den, og dermed kan være sikker på, at der intet sæd var på dildoen. Hvis der havde været det, ville det alligevel have været ret usandsynligt, at du kunne blive gravid af det, for sædceller kan ikke overleve ret længe, hvis de ikke har kropstemperatur.

Jeg kommer lige til at tænke på, om du mon har haft seksualundervisning i skolen? Hvis du ikke har haft det endnu, så får I det på et tidspunkt. Her vil du bl.a. også kunne høre mere om, hvad der skal til, for at man kan blive gravid. 

Jeg håber, at mit svar har givet dig ro, så du igen kan sove om natten.

Mange hilsner Børnetelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat