Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min bedste veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Det lyder som om, du og din veninde har haft et godt og meget tæt forhold, og at I har haft en stor og god betydning i hinandens liv. Derfor kan det også gøre rigtig ondt, hvis man føler, at ens veninde vender en ryggen eller gør noget, der sårer.

Jeg synes, du virker som en rigtig stærk person, når du beskriver, hvordan du er kommet ud af forholdet til din ekskæreste, som har behandlet dig helt urimeligt. Og jeg kan godt forstå, at du i den periode, og i perioden her efter, virkelig har følt, at du har haft brug for støtte fra din gode veninde. Jeg kan godt forstå, at du undrer dig over, at hun i stedet har valgt at blive meget tætte venner med din ekskæreste, og at hun nu måske er begyndt at tage lidt afstand fra dig og ikke behandler dig godt.

Du har måske allerede prøvet at snakke med hende om, hvad der er sket, siden hun på den måde er blevet så anderledes? Og måske har du også prøvet at fortælle hende, hvor ked af det, du bliver, når du ser, hvor tætte de to er blevet, når hun ved, hvordan han har behandlet dig?

Hvis du har en fornemmelse af, at din veninde måske ikke helt har forstået eller taget seriøst, hvor ked af det, du faktisk er over, at I har flyttet jer sådan fra hinanden, kunne det måske også være en mulighed at skrive det i et brev til hende? Hvis hun er svær at tale med ansigt-til-ansigt eller når I skriver beskeder til hinanden, kunne det måske være en meget god måde at få sagt alle de ting, du gerne vil sige, til hende? I brevet har du også mulighed for at fortælle hende, hvor meget hun betyder for dig, og at det derfor gør så ondt at se, hvordan hun er blevet bedste venner med din ekskæreste og taler så grimt til dig.

Du fortæller, at dine forældre har været med til at hjælpe dig ud af forholdet med din ekskæreste. Hvis du kunne have mod på at skrive et brev, kunne du måske også have mod på at lade din mor eller far læse brevet igennem, før du giver det til din veninde? Måske kan de være med til at finde ud af, hvad der kunne være godt at skrive i brevet.

Det er rigtigt, at man ikke kan bestemme over, hvem andre skal være sammen med, men når man har været så gode veninder, som I har, må man gerne tale med hinanden om det – og du må gerne fortælle hende, at det er rigtig svært for dig at se, at de to pludselig er blevet så gode venner. Det kan din veninde måske også godt forstå, hvis I først får mulighed for at tale om det på en god måde – eller hvis du for eksempel får skrevet det ned i et brev til hende.

Jeg kan godt forstå, hvis du synes, at det er lidt for svært at være veninder med hende, sådan som det er nu, men måske har du lyst til at give venskabet et sidste forsøg med et brev eller en aftale, hvor I kan snakke sammen. Hvis du synes, at du har gjort, hvad du kunne gøre, kan det være, at det ville være bedst for dig, hvis du holdt en pause fra veninden – måske bare for en tid.

Hvis du er lidt i tvivl om, hvordan du kan tage snakken op med din veninde eller hvis du har andre spørgsmål, må du meget gerne ringe herind til BørneTelefonen på nummer 116 111 eller skrive til os på chatten.

De kærligste hilsner

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat