Brev

Kærestesorger eller deprimeret?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng på 16 år

Det er altid svært at sige farvel - uanset om man er den, der forlader eller den, der bliver forladt. Følelser som tvivl, tristhed, ked-af-det-hed og ensomhed følger tit med et brud. Derfor er det slet ikke mærkeligt, hvis du føler dig mere trist nu og føler mere ensomhed, end du plejer. 

Lige nu er du i tvivl om, du føler ensomhed eller kærestesorg. Du er måske i tvivl om, det er selve bruddet, der gør dig ked af det. Eller om du stadig har følelser for din ex-kæreste. Er det mon rigtig forstået?

Den eneste, der kan svare på det, er nok dig selv - selvom jeg selvfølgelig ville ønske, at jeg kunne give dig svaret.

Men svaret er måske heller ikke helt enkelt. For det kan jo godt være en blanding af de to følelser. Det kan også sagtens være, at du har brug for lidt mere tid, før du finder ud af, hvad du egentlig føler. I starten af et brud, kan man nemlig godt have en helt masse forskellige følelser – som også skifter fra dag til dag.

Det, jeg dog hæfter mig ved i dit brev, er, at du er begyndt at tænke på andre piger. Det tror jeg, kunne være et tegn på, at du i hvert fald ikke har mistet modet i forhold til at få en ny kæreste. Og det er jo et godt tegn. 

Både når man har kærestesorg eller føler sig ensom, er det godt at få talt med nogen. Du skriver, at du ikke længere snakker med din psykolog. Men er der en anden, du kunne tale med? En ven, veninde, et familiemedlem eller en lærer. De fleste mennesker kender til både ensomhed og kærestesorg - så jeg tror, du vil møde stor forståelse, hvis du fortæller, hvordan du har det.

En anden ting, der hjælper på både følelsen af ensomhed og på kærestesorger er, at lave noget sammen med andre. Det kunne være at gå i biografen med en ven, gå på cafe, spille en fodboldkamp eller lignende. Tænk over, hvad du godt kan lide at lave og inviter så en ven med. På den måde kommer de triste tanker lidt på afstand.

Du er meget velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen på 116111, hvis du ikke lige kan finde modet til at få talt med nogen omkring dig. Og så kan du selvfølgelig også altid kontakte din psykolog igen og høre, om det er muligt at få flere samtaler, hvis du oplever, at du får brug for professionel hjælp. 

Jeg ønsker dig alt det bedste - og håber, at du snart får en sød kæreste. Se også vores gode råd om kærestesorger her: https://bornetelefonen.dk/k%C3%A6restesorger-5-gode-r%C3%A5d

Mange hilsener

BørneTelefonen

 

 

 

 

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat