Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvordan kommer man sig over en “flirt”

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Åh, det lyder som om, at du virkelig har mødt en sød dreng, der også er virkelig tiltrækkende. Jeg kan godt høre på dig, at du er blevet vild med ham. Når man bliver vild med en på den måde, så flyver tankerne bare rundt i hovedet på én. Man analyserer alt, man gennemgår detaljerne igen og igen; så gjorde han det, men han gjorde ikke det, hvad betyder det osv. osv. Man tænker måske, at den mindste ting er et tegn på, at han ikke kan lide én.

Det er jo aldrig til at vide, hvad den anden føler, især ikke hvis den anden ikke er så god til at udtrykke sine følelser. Han lyder til, at være en lidt genert fyr, der ikke er så vant til at være åben om sine følelser. Sådan er der virkelig mange drenge der har det. Men det behøver jo ikke at betyde, at følelserne ikke er der! Det lyder i hvert fald som om, at han synes du er spændende.

Du skriver, at du bare gerne vil komme over ham, da det er meget nemmere. Men hvad hvis nu, du ser sådan her på det: hvis du alligevel "skal komme over ham", så har du jo ikke noget at miste ved, at fortælle ham hvordan du har det? Måske kan du spørge ham direkte, det kan også være, at du skal starte med at høre, om ikke I skal ses?

Hvis han siger ja - så er det jo bare dejligt. Det kan stadig godt være, at han er genert og man bliver i tvivl om nogle ting, men så kan I tage den derfra.

Hvis han siger nej - så ved du det. Så kan du begynde at komme over ham. Og jeg lover dig - du kommer over ham, lige meget hvad. Sådan er vi mennesker heldigvis indrettet, selvom det måske er nemmere sagt end gjort.

Når man skal komme over en fyr, så handler det om at tale om det med sine veninder, men også at holde ud, at det gør ondt i noget tid. Når det er slemt, kan man lave noget, som man synes er rart. F.eks. være sammen med veninderne, også uden at I nødvendigvis snakker om det. Se en film eller en serie, læse en bog, være på Youtube, løbe en tur, sortere i sit tøj eller noget andet. Efter noget tid, vil du sikkert mærke, at det er blevet bedre. 

Så i virkeligheden, skal du finde ud af, om du vil løbe risikoen og gå lidt til ham og hans følelser. Spørge ham om I skal ses, eller direkte fortælle ham om dine følelser. Ligemeget hvad, håber jeg i hvert fald at du kan bruge råddene her og at du føler, at du blev forstået.

Jeg ønsker dig alt det bedste - held og lykke med ham.
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat