Brev

Forelsket i min stedmor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15 årige dreng

Det er stærke følelser, der er på spil når vi bliver forelskede og seksuelt tiltrukket af et andet menneske. Jeg kan godt forstå du bliver forvirret og måske også lidt skræmt, når den tiltrækning du har, er rettet mod din pap-mor.

Måske har hun, helt uden at ville det, kommet lidt brænde på dit bål, ved at være sød og forstående og drukket lidt sammen med dig, den dag du skulle have haft forfest.
Havde hun kendt til dine følelser for hende, ville hun måske ikke have holdt om dig.
Som jeg tror hun har gjort, for at være en kærlig pap-mor?

Jeg tænker det var meget godt du skyndte dig at gå. Selvom det måske ikke var planlagt, så kan det have givet hende et hint om, at nu var det bare blevet for meget for dig?

Det er naturligt at forelske sig i voksne når man er teenager. Når hormoner raser rundt i kroppen, kan man pludselig se ældre personer i et nyt lys. Især hvis de er søde og man måske ser lidt op til dem, kan beundring ændre sig til forelskelse.
Jeg tror mange fx skolelærere, har oplevet elever have et crush på dem. Det er en naturlig del i at udvikle sig fra barn til voksen. Og jeg har hørt om det før, her på BørneTelefonen.

Jeg tænker at du er normal, at det du føler er normalt. Men jeg tror også du har brug for at snakke med nogen om det, for det virker som om, det er lidt pinefuldt for dig, at have de følelser for din pap-mor. Og det kan jeg godt forstå det er? Ikke fordi det er forkert, men fordi du går rundt alene med dine følelser og på den måde kan de virker større og større. Kan du følge mig?

Er det en mulighed at snakke med din far om det? Fortælle ham at du er blevet lidt mere end glad for din pap-mor? Fortælle at du har det svært med det og ikke ved hvad du skal stille op? Vil han kunne sætte sig ind i det og måske sørge for at din pap-mor får det af vide, så hun kan tage hensyn til hvordan du har det?

Hvis du tænker, at det er bare IKKE en mulighed. Er der så andre du kan snakke med om det? Måske nogle venner eller en anden voksen du er tryg ved?

Jeg tror nemlig, at hvis dine tanker og følelser får luft, så vil de fylde mindre for dig. For det kan føles som at være ulykkeligt forelsket, når personen for ens tiltrækning er umulig. Så er det godt at dele med andre. Ligesom du har delt det med os.

Og så vil jeg ellers sige, det kan være en ide at acceptere følelserne, vel vidende, som du allerede er klar over, at der ikke kan blive noget imellem jer. Det er ok at have et godt øje til hende og måske fantasere om hende. Og så tror jeg du med tiden vil opdage, det aftager og du i stedet vil kaste din kærlighed på på en ung pige/kvinde, hvor der er større mulighed for at du kan få dine følelser gengældt.

Du virker som en meget fornuftig dreng, der tænker over tingene og over hvad der er rigtig og forkert og du passer på dig selv og dine følelser. Det er så fint og et modent træk, som du kan være stolt af.

Du er velkommen til at ringe eller sms på 116111 eller prøve vores chat, hvis du får brug for os til at snakke om de “forbudte” følelser.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat