Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmissebarn,hård bonus mor.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Jeg kan godt forstå, at dine forældres skilsmisse har taget hårdt på dig. Det er en svær tid for alle børn, der oplever det.

Det kan også være rigtig svært, når ens forældre får nye kærester – særligt hvis man ikke har det godt med dem, og føler, at de vil bestemme det hele, sådan som du oplever det med din bonusmor.

Det lyder rigtig alvorligt, at du har fået konstateret stress. Jeg tænker på, om du mon får hjælp – enten fra lægen, eller en psykolog – til at arbejde med stressen, så den kan blive mindre? Jeg ved godt, at det selvfølgelig er svært, når det handler om den påvirkning din bonusmor har på din far, men måske du alligevel kunne få noget hjælp til, hvad du kan gøre. Det er i hvert fald rigtig vigtigt at få snakket med nogle professionelle om det. Hvis du ikke allerede får hjælp, synes jeg, du skal snakke med din mor eller far om det. De kan fx ringe til lægen eller til kommunen og spørge, hvilke muligheder der er for at få hjælp.

Jeg synes, det er rigtig godt, at du har snakket med din far om, hvordan du har det. Jeg tænker, at det heller ikke må vare rart for ham at vide, at du ikke kan holde ud at være hjemme hos ham pga. din bonusmor.

Når du ikke har lyst til at være hos ham, kan I måske snakke om en anden måde, I kan ses på. Måske kunne han komme til den by, hvor du bor sammen med din mor, så I kunne være sammen der hver anden lørdag eller søndag. Så kunne I måske tage i skoven, i biografen, eller hvad I nu kan lide at lave sammen. I kan måske også tage på en weekendtur sammen en gang imellem. På den måde, kunne du stadig se din far, men undgå at skulle være hjemme hos ham hele weekenden. Hvad tænker du mon om den idé?

Jeg håber, de vil lytte til dig og prøve at finde en løsning, som tager hensyn til dig. For du har ret til at være sammen med din far på en god måde, og du har ret til, at de lytter til dine ønsker!

Mange kærlige hilsner

BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat