Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvom min mor kan af definition tage sig af mig føler jeg mig ikke tryg ved hende

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev!
Det lyder godt nok som en meget svær og uholdbar situation, du står i. 
Det er ikke i orden at være overladt så meget til sig selv, som du er. Og det er ikke i orden at føle sig truet i sit eget hjem af en storebror.

Jeg vil først og fremmest anbefale dig, at du taler med din far om det, når han kommer hjem igen. For han og din mor må tale sammen om, hvordan de hjælper dig til at trives.

Hvis det ikke hjælper at tale med din far, kunne du måske tale med nogle andre i din familie? Måske dine bedsteforældre eller en onkel/tante, som vil kunne hjælpe dig. Hvis du altså har et familiemedlem, som du er tryg ved. Har du det?

Hvis der ikke lige er nogen voksne i familien, der kan hjælpe, så er der også den mulighed, at du kan tale med din klasselærer om det. Og det er faktisk en rigtig god idé at gøre, også selvom det måske kan være lidt svært at blande andre ind i det. Men skolen har pligt til at hjælpe. Måske fornemmer din klasselærer allerede, at noget ikke er helt, som det skal være. Når skolen hjælper, så tager de måske en snak med dine forældre, og/eller de orienterer kommunen om, at der er en familie, der har brug for hjælp til at takle hverdagen. For som du beskriver, magter din mor ikke lige nu at passe på dig og få sat grænser for din bror, mens hun er syg. Når man er syg, så skal man selvfølgelig have hjælp til de ting, der er svære. Ikke mindst, når man har hjemmeboende børn.
Den slags har kommunen faktisk også pligt til at hjælpe med. Og jeg kan garantere dig for, at mange andre børn og unge har stået i lignende situationer som dig, så ingen vil kigge mærkeligt på dig, hvis du beder om hjælp. Slet ikke!

Du kan også tage kontakt til BørneTelefonen via telefon, chat eller sms. Så kan vi hjælpe dig med at finde ud af, hvad du præcist kan gøre for at få hjælp; hvordan du skal gribe en samtale med din far eller din klasselærer an, osv. Det er gratis, og du er helt anonym.

Det er også en mulighed, du får det, der hedder en Børnebisidder. Det er en voksen, som er godt inde i love, regler og rettigheder i forbindelse med børns trivsel. Det er også gratis. Bisidderen vil kunne hjælpe dig med at få talt med kommunen, så der kan findes en løsning, hvor du føler dig tryg og trives i din hverdag.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat