Brev

Mor…Escort pige?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ung på 15 år.

Jeg kan godt forstå, at du bekymrer dig om din mor, og det hun laver. Og hvad der vil ske, hvis I møder en af dem, hun har været sammen med – eller andre finder ud af, hvad hun laver.

Jeg hører også din omsorg for din mor: At du tænker på, om hun gør det af lyst  – eller på grund af pengene? Du virker bekymret for, om hun vil droppe sit rigtige arbejde, som du kalder det….

Jeg kan se på dit brev, at din mor og dig er tætte. Du har en stor kærlighed til hende, som ikke vil ændre sig, selv om hun måske arbejder med noget, som ligger langt fra dine forestillinger og forventninger.

Som jeg forstår det, så kender din mor ikke til noget om din viden og bekymringer. Jeg tænker, at det måske vil være en god ide at tale med hende om det. Det er ikke godt for dig, at gå rundt og være nervøs eller usikker på, hvad der kan ske.

Måske du ikke ønsker at tale med din mor om det, fordi du ikke vil gøre hende ked af det. Jeg kan forestille mig, at du også har andre bekymringer, der forhindrer dig at ‘afsløre’ dine tanker og tvivl.

Dog lyder som om, du har en mor, der passer på dig. Derfor tror jeg, at du kan tale med hende på en god måde. Også selv om det betyder, at I måske skal have en samtale, som ikke er så nem at begynde på.

Måske kan du begynde med at vise hende dit brev og vores svar til dig. Så kan din mor også lige tænke lidt over det, inden hun svarer dig. Jeg tænker, at din mor hellere vil vide lidt om, hvad du ved og forestiller dig – end at gå rundt i uvidenhed. Mon ikke at hun vil foretrække at kende til dine bekymringer og følelser for hende?

Alternativet er, at hun måske senere bliver klar over, at du gik rundt og forestillede dig alt muligt bekymrende – og egentligt aldrig fik talt med hende om det….

Hvis du tænker, at din mor måske ikke ved, hvad hun skal gøre i denne situation, så kan hun ringe til vores ForældreTelefon på Tlf.: 35 55 55 57 og så kan vi sammen med din mor finde ud af, hvordan hun bedst taler med dig om denne ting.

Du kan også ringe til os på 116 111 eller skrive til os på chat. Så vi kan høre mere og måske finde ud af hvordan, du/I bedst kan tage fat på samtalen.

Som nævnt, kan jeg se af dit brev, at du holder utrolig meget af din mor. Og jeg tænker, at det er bedst for jeg begge, hvis I får talt om det, du har på fornemmelsen. Det er bedst for dig at skulle slippe for at gå at gætte og gøre dig tanker.

Jeg tænker, at det er muligt for jer at få en god samtale. Og som du skriver, så vil du jo elske hende uanset hvad.

Så jeg håber du får en rigtig god samtale med din mor omkring det hele.

Kærlig hilsen Børnetelefonen.

 

 

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat