Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan ikke overskue Skolen mere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære X

Mange tak for et meget grundigt og velformuleret brev. Jeg er ked af at høre, at du er inde i så svær en periode lige nu. Jeg vil med mit svar forsøge at give dig nogle idéer til, hvordan du kan komme videre.

Det lyder virkelig ubehageligt, at du har fået det så dårligt med at skulle i skole. Det er slet ikke unormalt at føle, at man ikke passer ind, eller har overskud til det sociale. Og jeg vil sige til dig, at det ikke er et krav at du skal passe ind. Det er okay at være lidt udenfor, selvom det kan føles skidt. Hvis du bare kommer for at passe dine fag, og ellers bare er dig selv, så er det også i orden. 

Jeg synes måske, at du lyder lidt hård ved dig selv, når du siger, at din mangel på lyst til at gå i skole, kun er inde i dig. Som jeg læser det, er der sket nogle svære ting, som har betydning for, hvordan du har det. Det er altså ikke dig, der er noget galt med. Det lyder faktisk som om, at du og din familie har gjort meget for, at det skal blive bedre.

Det er sådan, at lærerne på din skole har ansvar for, at du har det godt. Ligesom at dine forældre har ansvar for, at du har det godt derhjemme. Hvis dine forældre er i tvivl om, hvordan de bedst kan hjælpe dig lige nu, kunne de måske få noget ud af, at ringe til vores ForældreTelefon på 35 55 55 57. Her kan man tale anonymt med rådgivere, der taler med forældre om, hvordan de bedst støtter deres børn. Det er der mange voksne, der gør brug af.

Det lyder godt, at du og din mor har fundet en psykolog, og at du er positiv omkring at begynde at tale med ham/hende. Det kan tit hjælpe at få sat ord på sine følelser, og få hjælp til måske at få noget perspektiv på det hele.

Jeg får også lidt en fornemmelse af, at du måske synes at der er lang tid til? Hvis du kan mærke, at du har brug for at tale med nogen noget før, kan du og dine forældre kontakte din læge. Ofte kan lægen hjælpe med, at få noget hjælp noget før. Ellers findes der også tilbud som f.eks. Headspace. Her kan du gratis og anonymt, og over flere gange, tale med en rådgiver om det, der er svært. Se evt. mere her: http://www.headspace.dk/

Dit brev viser mig en reflekteret dreng, der er dygtig til at formulere sine følelser og tanker. Derfor tror jeg, at det kan være en stor hjælp for dig, at tale med nogen om alt det, der sker. Det kan også være en hjælp, løbende at skrive dine tanker ned, ligesom du gør i brevet her. 

Til sidst vil jeg lige sige noget om skole-livet. Jeg ved ikke om du overhovedet er klar til at planlægge, hvad du vil lave fremover, men jeg vil lige nævne, at der findes mange andre muligheder end f.eks. at gå videre på gymnasiet. Og du behøver ikke, at lade dig stresse alt for meget af dine karakterer lige nu. Der findes både efterskoler og produktionsskoler hvor man kan tage 9. eller 10. klasse, og lære mere om noget praktisk man er interesseret i. Fx madlavning, musik og forskellige håndværk. Måske kan du og din familie undersøge nogle muligheder der, og måske finde noget du tænker kunne passe til dig, og som du kunne se frem til. At møde nye mennesker, få nye venner og nye interesser, er tit noget der kan ruske op i en trummerum, der er kørt fast.

Jeg håber mit svar kunne give dig lidt at tænke over, og jeg ønsker dig alt det bedste.

Mange hilsner, BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat