Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig ensom selvom jeg har venner

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,

Det er hårdt at gå rundt og føle sig ensom, så det er godt, at du har skrevet et brev til os, og det er rigtig godt, at du taler med dine forældre om de tanker og følelser, du går rundt med!

Det lyder som om, at dine forældre støtter dig, og er meget opmærksomme på, at du skal have det godt. Har dine forældre mon talt med dine lærere? Nogle gange kan lærerne på skolen nemlig hjælpe, hvis man ikke synes, at man trives så godt i klassen eller på skolen. Hvis I ikke har snakket med dine lærere endnu, kunne det i hvert fald være en rigtig god idé at starte med dét, før I beslutter, om du skal skifte skole. Lærerne har ansvar for at alle i klassen trives og hvis lærerne har brug for hjælp, kan du og dine forældre evt. nævne vi har nogle kurser, der måske kan være en hjælp. Du og dine forældre kan læse om dem via dette link: https://bornsvilkar.dk/radgivning/undervisning/undervisning

Det kan være rigtig hårdt at skifte skole, fordi der er en masse nye mennesker, man skal forholde sig til. Til gengæld kan det også være spændende, og man kan få nogle nye, gode klassekammerater. Det er ikke til at sige, om man synes, man får det bedre det nye sted, men hvis man trives rigtig dårlig dér, hvor man er, kan et skoleskifte være noget, man har lyst til at prøve – og måske får man det så også meget bedre.

Der er dog også mange, der bliver rigtig glade for at gå på efterskole. Det kan være svært at finde ud af på forhånd, om man vil komme til at blive glad for at gå på en efterskole – også selvom man har besøgt den. Hvis der ikke er nogen idrætsefterskole, du vil kunne gå på, kan det være, at du kan finde en efterskole, som har noget andet, der virker fedt. Mange efterskoler har nogle særlige traditioner. Det kan være morgenløb, morgensang, madlavning, teaterforestilling osv. Måske har du lyst til at kigge på efterskole sammen med dine forældre igen? Det kan være, at dine forældre kan snakke med lærerne på din skole – måske har lærerne nogle gode idéer til en efterskole, som ville være god.

Hvis du tænkte, at hvis du skulle på efterskole, så skulle det være i 9. klasse, så kan det være, at du, indtil da, har brug for at starte på et nyt gymnastikhold eller i en fritidsklub, hvor du også kan møde nogle nye mennesker. Det lyder nemlig som om, at du har to veninder i klassen – og det er faktisk helt almindeligt, at man ’kun’ har et par stykker, man vil kalde sådan rigtig gode veninder. Selvom I måske har lidt forskellige behov i forhold til, hvor meget I har lyst til at ses, betyder det ikke nødvendigvis, at det ikke er nogle gode veninder – og at de ikke har lyst til at være sammen med dig. Som du skriver, kan det måske være fordi, de har meget brug for at være sammen med deres familier – og måske har de brug for at være meget alene, så de kan slappe af og lade op.

Det er vigtigt, at du bliver ved med at tale med dine forældre om, hvordan du har det. Nogle gange skal man måske nemlig lige minde sine forældre om, hvordan man har det – og at man f.eks. STADIG ikke synes, man har det godt i skolen.

Hvis du har brug for at snakke med nogle andre, er du også altid velkommen til at SMS’e eller ringe til os på BørneTelefonen (på nummer 116 111) eller skrive til os på Chatten.

Du skal nemlig have det godt! Du og dine forældre – og måske dine lærere – skal ’bare’ finde ud af, hvad den bedste løsning for dig kunne være.

Kærlige hilsner og tanker
BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat