Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

En mistet ven

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng, der føler dig ensom

Tak for de pæne ord til BørneBrevkassen. Det er rart at høre, at du synes, vi gør noget godt for børn, for det er derfor, vi er her.

Jeg kan godt fortså, at du føler dig ensom lige nu, for dels har du for nylig mistet en god ven, og dels har du ogås mistet den gode kontakt, du havde til pigen på app´en.
Du beskriver, hvor stor glæde du havde af kontakten til pigen, fordi du følte et fællesskab med hende. Jeg går ud fra, at det ikke vil være muligt for dig at finde hende på nettet et andet sted, for ellers ville det jo være oplagt at prøve på...

Men så tænker jeg, det er vigtigt for dig, at du på anden vis finder nogen, som du kan have det rart med... Med hensyn til drillerierne i skolen, tænker jeg, at det er helt urimeligt, at du skal leve med det. Er der mon ikke én af dine lærere, der kunne hjælpe med at gøre klasseklimaet bedre, så ingen elever bliver drillet? At du – og måske andre- bliver drillet er nemlig tegn på, at gruppen ikke fungerer ordentligt, siden der ikke er plads til alle.

Måske skulle du overveje, om du kunne bidrage til at der bliver arbejdet med klasseklimaet ved at tale med en lærer, du har tillid til? Du har nemlig lige som alle andre ret til at være, som du er, uden at blive drillet.

Det kan også være, at du helt har opgivet håbet om, at det kan blive bedre i klassen, fordi de voksne allerede har forsøgt at ændre på stemningen uden held..? Du nævner ikke noget om dine forældre i dit brev, men jeg tænker, det vil være en god ide, hvis du fortæller dem om, hvordan du har det... Kan du mon det? For nogle børn og unge, kan det betyde en kæmpe forskel, hvis de skifter skole og kommer ind i en ny klasse, hvor sammenholdet er bedre.. Måske var det også noget, du kunne snakke med dine forældre om..?

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat