Brev

Mine forældre skændes konstant

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.

Jeg kan godt forstå, at du er ulykkelig over, at dine forældre skændes. Oven i købet skændes de også om dig. Det er da næsten ikke til at bære for en pige på 11 år.

Selv om du er en del af dine forældres skænderier, vil jeg sige til dig, at det er aldrig børnenes skyld, hvis forældre vælger at blive skilt. Det er kun forældrenes ansvar og beslutning. Hvis din far er utilfreds med din opførsel, kan dine forældre vælge at få hjælp til det i stedet for at blive skilt. Så du skal sige til dig selv, at det ikke er din skyld, hvis dine forældre skal skilles.

Når forældre skændes, bliver det tit om helt bestemte ting, som f.eks. økonomi eller børneopdragelse. Hvis det ender med skilsmisse, er det fordi der er andre meget større problemer i deres forhold. Det kan f.eks. være manglende kærlighed til hinanden. Selv om dine forældre skændes, behøver det ikke betyde, at de bliver skilt. Måske er det lige nu, de ikke har så meget overskud. Og så kan skænderier nemt opstå. Men når du ikke ved, hvad der foregår, bliver du selvfølgelig utryg og bange.

Du kan sige eller skrive til dine forældre, at du har det rigtig dårligt med at de skændes og din far taler nedladende til dig. Måske har  du også en anden voksen i familien eller på skolen, du kan snakke med.

Dine forældre kan f.eks. få hjælp fra vores ForældreTelefon, eller de kan få hjælp i det, der hedder Statsforvaltningen. Mange søger også en parterapeut, der hjælper med at finde ud af konflikterne. 

Hvis dine forældre fortsætter med at skændes, kan det måske hjælpe dig at gå væk, så du ikke skal høre på det. Måske kan du ringe til en bedsteforælder og fortælle, hvordan du har det lige nu, eller gå ind på dit værelse, tage hen til en veninde, eller gå udenfor og lege. Det kan være en måde at beskytte dig selv på, når dine forældre glemmer at tage hensyn til og din lillebror.

Du er heldigvis i gang med at søge hjælp ved at skrive til BørneTelefonen. Det er godt, for du har brug for at dele dine tanker med andre. Det er ikke altid forældre tænker på, hvor bange børn bliver, når de skændes. Derfor skal de have det at vide af børnene. Jeg vil foreslå, at dit næste skridt bliver, at du får en alvorlig snak med din mor. Her skal du fortælle hende om dine bekymringer og tanker. Hvis det er svært, kan du vise hende dit brev. Så kan I snakke videre ud fra det.

Måske kan du også betro dig til en af dine bedsteforældre eller en anden fra familien. Eller du kan snakke lidt med din klasselærer om, at du har det svært derhjemme for tiden.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

 

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat