Brev

Fake Snapchat profil truede mig med at dele nøgenbilleder

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 14 årig pige

Jeg kan godt forstå, at du har fået en forskrækkelse, og at tankerne kører rundt i dit hovede. Det er der ikke noget, at sige til - for du er blevet truet, og det er slet ikke okay!

Du har jo gjort alt det rigtige, og har handlet meget ansvarligt ved, at slette dem du ikke kender og lukket app'en ned igen.

Desværre er de sociale medier et paradis for voksne, som gerne vil i kontakt med børn og unge - de er super "dygtige", og ved lige hvad de skal skrive, eller hvilke billeder de skal lægge op. Dine forældre har ret i, at du skal være meget påpasselig og tænke dig godt om. Det fandt du jo også ud af, og handlede netop i den ånd som dine forældre har lært dig - mega sejt gået!

Jeg synes, at du alligevel skal fortælle dine forældre om din oplevelse - både for at få det ud af dit system, men også fordi dine forældre kender dig og kan støtte dig. De vil sikkert være glade for, at du deler din oplevelse med dem, og at du handlede som du gjorde. Selvom du måske har skrevet med nogen, du ikke kender. 

Måske kan I få en snak om, hvad du kan gøre for at undgå lignede oplevelser senere hen. Og hvis du alligevel kommer ud for det igen, kan du overveje om du vil melde det til yellow/snapchat eller til politiet. Som sagt, er det nemlig ulovligt at true på den måde, som han har gjort. 

Jeg syntes også, at du skal overveje, at dele din oplevelse med dine venner - på den måde kan I i vennegruppen få en snak om, hvordan kan skal "opføre" sig på de sociale medier. Der er intet, at være flov over - du må huske på, at dem med fake profiler er top trænet i, hvordan man indfanger børn/unge. Du har ikke gjort noget forkert.

Jeg synes, at du har taklet det super flot og jeg ønsker dig alt det bedste! 

Hilsen BørneTelefonen

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat