Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Drengs kropskompleks.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej med dig.

Tak for dit brev.

Jeg har talt med mange andre drenge på din alder, der har oplevet det samme med de samme tanker som dig. Usikkerhed er ikke noget, man fjerner hurtigt og nemt. Det er nemlig meget almindeligt at være usikker omkring sin krop og overtænke ting, når man er midt i puberteten som du er. Man er også meget mere kritisk og finder flere “fejl” ved sig selv. I virkeligheden er du god præcis som du er! Alle mennesker har ting ved deres krop som de er usikre omkring, så jeg synes, at du skal glemme, hvad andre måtte tænke i stedet for at gætte. Måske tænker de ikke over dit kropskompleks. Sådan er det nemlig ofte!

De mandebryster, du beskriver, er faktisk ret normale at få. Udviklingen sker for både piger og drenge i starten af puberteten, men for drenge stopper udviklingen, og mandebrysterne forsvinder som regel efter et års tid, hvor de har været synlige, imens pigernes bryster vokser videre. Jeg kan godt forstå, at de gør dig usikker, men det er ikke unormalt. Hvis man ikke oplever, at de forsvinder, skal man gå til lægen. Her kan lægen rådgive dig omkring, hvordan du kommer af med dem. Hvis man er buttet, vil lægen nogle gange anbefale, at man dyrker motion og taber sig.

Jeg sender dig de bedste tanker.

Mange hilsner BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat