Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Blod efter sex

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Tak for dit brev. Det er godt, at du lytter til din krop og reagerer på det. Jeg kan godt forstå at du bliver bange, derfor er det godt at du har skrevet til børnetelefonen.

Du skriver i dit brev, at du har oplevet at bløde lidt under samleje to gange, men at I har haft sex mange gange – uden du har blødt. Jeg tror ikke umiddelbart at der er noget galt. Måske har du fået en lille rift i skeden, selvom du ikke har kunne mærke eller se noget. Man kan godt få indvendige rifter i skeden, som kan være kommet af, at man fx ikke er helt våd nok, når man har sex. Måske kan det hjælpe, hvis I bruger lidt ekstra tid på forspil, sådan at I sikre at du er helt klar, eller som du selv skriver måske fordi I gjorde det hårdt. 

Som sagt, tror jeg ikke, der er noget at være bange for og jeg tænker blødningen er stoppet igen? Men hvis du oplever, at det fortsætter, synes jeg at det er en god idé at bestille en tid til en gynækologisk undersøgelse hos din læge. Bare så din læge kan tjekke, at alt er, som det skal være. Når man er seksuelt aktiv, er det godt at blive tjekket engang i mellem. Jeg ved ikke om du har prøvet det før? Men man kan godt være lidt nervøs første gang, man skal have lavet sådan en undersøgelse. Måske kan det hjælpe at tænke på at det er en fast del af lægens arbejde, så han/hun er vant til at udføre undersøgelsen, og det går ofte ret hurtigt.

Bliv ved med at være opmærksom på din krop og pas godt på dig selv.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat