Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13-årige dreng

Det lyder godt nok som en træls oplevelse for dig, at dine klassekammerater pressede dig til at prøve en cigaret. Jeg kan godt forstå hvis du ikke synes, det var særlig fedt!

Det er meget normalt, at føle sig lidt presset, når vennerne spørger om man vil gøre noget, man egentlig ikke helt har lyst til. Men det lyder som om du nu har fået en helt sikker oplevelse af, at det ikke er noget for dig at ryge cigaretter.

Det vil måske gøre det nemmere, at sige nej tak en anden gang, hvis dine klassekammerater spørger dig igen. Så kan du sige til dem: ”Det har jeg prøvet, det var ikke lige noget for mig”.

Du kan roligt tage til tandlægen, uden at være bekymret. Der skal en hel del cigaretter til, før det kan ses på tænderne. Med hensyn til dine forældre, kan du spørge dig selv, om det giver dig dårlig samvittighed, at de ikke ved det?

Hvis du har det sådan, kan du sige til dem, at du har haft en oplevelse, hvor du følte dig presset til at prøve det, men har nu fundet ud af, at det i hvert fald ikke var noget for dig. Har du mon mod på det?

Jeg ønsker dig det aller bedste

Mvh BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat