Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stress af skole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej 2 piger
Til den første pige:
Jeg tænker de fleste er træt af skole. Har det selv lidt svært med folk fra min klasse/årgang. (Især pigerne).

Til den anden pige:
Det lyder mega irreterende at stå i din situation. Jeg vil foreslå at du snakker med lærer og forældre om at du synes det er for svært.

  • Pige, Pige, 12 år

Tusind tak (fra den anden pige)
Jeg ville prøve at snakke med mine forældre om det. Idag og igår brugte jeg 10 timer på lektier. Jeg joker ikke.

Jeg skal nok sende det til den første pige❤️

  • Anden pige, Pige, 12 år

Kære jer,

At gå i skole – uanset om det er friskole eller normal folkeskole – så er det ikke altid nemt. I skriver, at folk på årgangen er irriterende, men det er måske ikke deres mening. Det lader til, at I to har det godt sammen, så måske I netop skal forsøge at støtte hinanden i hver jeres situation ved at være mere sammen efter skole? I skriver også, at den ene af jer oplever, at niveauet er for højt. Det er der heldigvis råd for, og der forslår jeg at I kontakter klasselæreren eller forældrene, så der kan gøres noget ved problemet. Man lærer jo kun noget, når stoffet lige akkurat er svært nok til at det kan løses. Hverken for nemt eller for svært.

I forhold til lektier, så brug maks 2-3 timer efter du/I kommer hjem. Derefter kommer hjernen ikke med noget fornuftigt og det er spild af tid (hilsen en gymnasieelev der alligevel får flotte karakterer). Husk at gå ud og have det sjov – det er trods alt vigtigst!

  • Anonym, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat