Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tiktok

Hej

Jeg er en dreng på 12 som desværre ikke må få tiktok.

Jeg har gerne ville have det i over 2 år

men mine forældre siger at det ikke er nødvendigt.

Hvordan siger jeg til dem

at jeg faktis bliver mobbet med det nogle gange

og mega gerne vil have det

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Tiktoks mindste alder er desværre 13, og din konto ville blive fjernet alligevel. Det er ikke for at være nederen, men dine forældre har ret, tiktok er et meget usikkert sted og gøre intet godt for en, jeg har selv haft tiktok i år, men slettede det for nyligt, og det føles meget godt efter noget tid. I forhold til mobning synes jeg du skal sige noget til dine lærer eller forældre.

  • J, 17 år

Hej,

Jeg kan godt forstå, hvor frustrerende det må være for dig ikke at få lov til at få TikTok, især når du har ønsket det så længe, og det føles som om, alle andre har det. Det er hårdt at blive mobbet og føle sig udenfor, når dine venner snakker om noget, du ikke kan være en del af.

Måske kunne du prøve at tale med dine forældre igen og forklare dem, hvordan det påvirker dig følelsesmæssigt og socialt. Fortæl dem om mobningen og hvordan det får dig til at føle. Måske kan du også foreslå nogle løsninger, som at de kan overvåge din konto eller sætte nogle tidsbegrænsninger for, hvor meget du bruger appen.

Når det er sagt, så vil jeg dog ikke anbefale at installere TikTok. Der er mange grunde til, at dine forældre måske er bekymrede, og det er vigtigt at tage deres bekymringer alvorligt. TikTok kan have nogle risici, især for yngre brugere, og det kan være svært at kontrollere, hvad man bliver udsat for på platformen.

Jeg ved, det ikke er den løsning, du håbede på, men måske kan du

  • B., Pige, 14 år

Hej
Du kan spørge på din fødselsdag og hvis du har svært ved at snakke med dem så kan du skrive en bedsked på telefonen eller kan du skrive et brev til dem det gør altså en stor forskel med ærlighed
Held og Lykke

Knus Anonym

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat