Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skoleskift

Jeg hader min skole

og min klasse,

min mor har prøvet alt

og nu er der snart ikke andre muligheder end skoleskift

men er bange for det bliver endnu værre

Nonbinary, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej, du skal vide at du ikke er den eneste. Jeg havde også noget med venner, og kærester. Mine venner opførte sig ikke særlig pænt over for mig da mig og min kæreste slog op. Jeg havde det skidt i skolen, og mine forældre forslog at jeg skiftede skole. Jeg var også lige ved at gøre det da jeg kom i tanker om alle de minder jeg havde med min klasse. Så snakkede jeg mere med dem, og blev lidt mere social, og så blev alt godt. Hvis du prøver at snakke med nogen fra din klasse(jeg ved at det tager tid at opbygge et solidt venskab, men tro mig, det er det hele værd), så tror jeg at det vil blive bedre at være i skole.
Snak med nogen som du tænker kunne være søde.
Vær mere social.

Jeg håber du kunne bruge mine råd ☺️

  • 💕, Pige, 13 år

Hej pige på 13

Hvis ikke du har det godt på din skole, i din klasse, synes jeg helt klart at du skal skifte skole.

Jeg forstår godt at det kan virke skræmmende, og at du self ikke har lyst til at det bliver endnu værre.❤️

Du kunne måske komme på besøg på en anden skole, og være i en anden klasse et par dage. Så kan du måske mærke om det er et bedre sted.

Da jeg skiftede skole, blev jeg inviteret hjem hos en af dem fra klassen, inden jeg startede, så jeg kendte en i forvejen. Det var mega rart!😊
Så måske hvis du vælger at starte på en ny skole, så kunne du invitere fx. Alle pigerne hjem så de kan lære dig at kende, og du kan lære dem at kende.

Så er tanken om at skulle starte på ny skole måske ikke helt så skræmmende?

Jeg tror ihvertfald bare at du skal springe ud i det, være dig selv, og så er jeg sikker på at din nye skole nok skal blive bedre!❤️

Hilsen

  • Mig, Pige, 13 år

Hejj, tak for svar:)

  • Taknemmelig nonbinary, Nonbinary, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat