Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hurgtigt spørgsmål

Hey er pige på 15

og mig og min kæreste vil gerne prøve at have sex i bad.

Ved ik om det kan være farligt?

Har hørt noget om at en kondom ik må blive sårn alt for våd

for så kan spærmen komme ud af kondomen?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hey ven! Godt du skriver!

Det lyder som om du har hørt noget om kondomer og vand, og det er rigtigt, at vand kan ændre på, hvordan et kondom fungerer.

Det er ikke så meget, at spærmen kan komme ud af kondomet, fordi det bliver vådt. Problemet er mere, at kondomet kan glide af, eller at det glidecreme, der er på kondomet, kan blive skyllet væk.

Uden det glidecreme, kan kondomet blive mere udsat for at gå i stykker.

Det kunne være i derfor skulle prøve en silikonebaseret glidecreme? Den bliver nemlig ikke fjernet når der kommer vand på… så efter kondomet er kommet på, så smør noget af det på, man kan købe det enten på nettet, eller apoteket!

Og så husk at være ekstra forsigtig, det kan nemlig være meget glat.

Hele og Lykke!🙏

  • M, Dreng, 20 år

Jeg synes I skal lade være for en sikkerheds skyld. Uønsket graviditet er meget slemt, især når man kun er 15.

  • Anonym

Jeg har prøvet det et par gange og kondomet er altså levet pænt på og har ikke været ved at glide af. Noget helt andet er at det er supersjovt med sex i badet men det er altså ikke særlig let! Jeg har prøvet med at jeg blev løftet op men det gik slet ikke. Det eneste jeg har kunne få til at fungere er at blive taget bagfra op ad brusevæggen. Men det er bestemt sjovt.

  • LB, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat