Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Racisme

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Din mor har ret: der må være noget fuld stændighed galt med ham.
Hej pige på 16 jeg er dreng på 15, der også før i tiden er blevet mobbet, men jeg fandt gode venner, der støttede op om mig. Desuden er de personer der kun kan føle sig tilfredse ved at nedgøre andre i stedet for at gøre dem selv bedre slet ikke værd at høre på.
Nu når nogle jeg ikke kender siger noget dumt til mig, stirrer jeg dem bare i panden i 3 sekunders stilhed og siger: “det er trist, du tror jeg giver en F hvad du tænker”. Det virker. De føler sig bare akavede, mumler noget i retningen af: “du er dog også bare… øh… ghfhggh…” og smutter.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Hej
Min Familie er, lad os bare sige noget af min familie er racistiske, og nogle lader dem have deres mening og så snakker vi ikk mere om det. Jeg elsker dem alle sammen, men jeg respektere ikk deres holdning og derfor siger jeg dem i mod, jeg ved godt jeg nok ikk kan ændre deres mening, men jeg prøver at få dem til at forstå, og at forsvare, jeg ved godt det ikke er det samme, men at stå op for sig selv og at være ligeglad med hvad de synes om en, ligemeget hvad det handler om, og at prøve at få dem til at forstå, at deres holdning, er respektløs, uacceptabel, og ligegyldig for dig, det får dem nok ikk til at ændre deres mening, men snakke til dig sådan og bruge din kultur som jeg kan forstå ikk engang er din kultur, mod dig selv som noget negativt, er det mest respektløse og dummeste jeg nogensinde har hørt, derfor bliver du nød til at vise dem at det er dem der er forkert, at ligemeget kultur, hudfarve, køn eller hvad F end det kunne være er der ingen! Der skal komme med nogen som helst fordomme om dig, på grund af hvad man kan se med øjet! Det er bare nogle gamle mænd, der ikk kan følge med samfundet og ikk har nogen anden glæde i livet end at nedgøre andre. Så næste gang du måder end der dømmer/fornærmer dig Svare at du er stolt af dig selv og den du er og at der ikke er nogen anden der skal fortælle dig noget andet

  • ❤️, Pige, 13 år

Hej pige på 16 år.
Selvom jeg ikke kender dig er jeg også blevet mobbet og ved hvordan det føles. Jeg tror du har ret i det med ham manden. Der er noget fuldstændigt galt med folk der siger så noget. Men bare husk på at der ikke er noget galt med dig men med dem der kan finde på at sige sådan noget:) Du er perfekt som du er.

Håber jeg kan hjælpe

Kh pige 12 år

  • Pige, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Oplever du racisme eller forskelsbehandling?

Racisme er, når der bliver gjort forskel på mennesker, fx på grund af deres hudfarve eller hvor de eller deres familie kommer fra.

Nogle børn og unge fortæller, at de bliver drillet med deres hudfarve og udseende, eller at de ofte hører racistiske jokes. De får måske at vide, at det bare er for sjov. Men det er ikke altid, at det opleves sjovt for dem, som det går ud over.

Det er vigtigt, du ikke går alene med det. Racisme og forskelsbehandling er ikke okay, og du har ret til at sige fra og få hjælp fra en voksen.

Klik dig videre på siden her, og få gode råd til, hvad du kan gøre, og viden om dine rettigheder.

Du har ret til beskyttelse mod racisme

Uanset hvordan du ser ud, hvad du tror på, eller hvor du kommer fra, så har du de samme rettigheder som alle andre børn og unge.

Du har ret til at få hjælp, hvis nogen driller eller nedgør dig på grund af dit køn, udseende, seksualitet, religion, hudfarve eller andet.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat