Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Racist?

Jeg var i skole i dag det gik fint

indtil en af mine veninder kom over

og sagde at en dreng fra min klasse

havedede sagde at jeg er en ( n-ordet)

bare fordi jeg er brun

er det okay at han går rundt og siger det

eller er han racist?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg kan se at du “kun” er 13 år gammel, men tro mig det bliver være alle kommer til at lege med ordet og bruge det i alle mulige sammenhænge du skal bare ikke tage det så tungt .

  • T, Pige, 15 år

Det er overhovedet ikke okay det han har kaldt dig det. Jeg synes du skal snakke med ham eller en lærer om det hvis det forsætter eller sker igen. <3

  • Anonym, Pige, 15 år

Om det er okay eller ej er kun dig der kan afgøre det. Hvis du føler dig stødt over at blive kaldt det, så er det ikke okay!! Der er ikke nogle der kan fortælle om det er godt eller skidt udover dig selv og den følelse du får indeni over at blive kaldt det

  • Anonym, Pige, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Oplever du racisme eller forskelsbehandling?

Racisme er, når der bliver gjort forskel på mennesker, fx på grund af deres hudfarve eller hvor de eller deres familie kommer fra.

Nogle børn og unge fortæller, at de bliver drillet med deres hudfarve og udseende, eller at de ofte hører racistiske jokes. De får måske at vide, at det bare er for sjov. Men det er ikke altid, at det opleves sjovt for dem, som det går ud over.

Det er vigtigt, du ikke går alene med det. Racisme og forskelsbehandling er ikke okay, og du har ret til at sige fra og få hjælp fra en voksen.

Klik dig videre på siden her, og få gode råd til, hvad du kan gøre, og viden om dine rettigheder.

Du har ret til beskyttelse mod racisme

Uanset hvordan du ser ud, hvad du tror på, eller hvor du kommer fra, så har du de samme rettigheder som alle andre børn og unge.

Du har ret til at få hjælp, hvis nogen driller eller nedgør dig på grund af dit køn, udseende, seksualitet, religion, hudfarve eller andet.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat