Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hej. Jeg er en pige på 11 år

Jeg er mørk i huden

og føler jeg er anderledes ind dem i min årg..

jeg elsker at være brun,

men så er der nogle drenge i min klasse der siger

“(mit navn) har du smørt ** i hovedet”

og alle mulig andre ting..

Jeg føler mig virkelig speciel på en dårlig måde,

kan bare ikke snakke med folk om det.

Så vil de starte en stor sag

og orker ikke alt det drama🙁

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa!

Det lyder virkelig ubehageligt at folk kalder dig ting og at du føler dig udenfor i klassen.

Det er super fedt at du accepterer dig selv og elsker at være brun, så det er virkelig en skam at dem i din klasse måske rotter sig sammen og gør det til en mærkelig ting istedet for en helt normal ting.

Jeg tror alligevel det kunne være en god idé at snakke lidt med en voksen du godt kan lide om det, for det duer ikke hvis drengene i din klasse bliver ved med at sige racistiske ting. Der behøves ikke at gøre drama ud af det, hvis ikke du vil have at det skal gøre stil en stor ting. Måske kunne jeres klasse arrangere en temadag om forskellige mennesker og kulturer? Men igen, det skal slet ikke gøres til noget stort hvis ikke du vil have det.

Håber det hjalp en smule<3

  • Jordbærpigen, Pige, 16 år

Hej❤️
Først og fremmest vil jeg lige sige at det er virkelig vigtigt at du ved at du er så fantastisk smuk lige som du er!
Det lyder virkelig hårdt det du går i gennem og jeg er virkelig ked af at høre at nogle opfører sig sådan. Du skal vide at det på ingen måde er okay. Jeg synes helt klart at du skal sige det til en voksen. Det kan være til din lærer eller en træner du måske har eller dine forældre. Keg forstår godt at det kan være virkelig svært at få det sagt men jeg tror at når det først er sagt bliver det rigtig rart at få hjælp til det. Der er ihvertfald fald INGEN som skal få dig til at føle du er mindre værd end du er for du er skynd lige som du er💗 ellers hvis du har nogle veninder du måske kan få det sagt til kan de måske også hjælpe dig.
Og husk ALTID at du er smuk lige som du er

  • S💗, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Oplever du racisme eller forskelsbehandling?

Racisme er, når der bliver gjort forskel på mennesker, fx på grund af deres hudfarve eller hvor de eller deres familie kommer fra.

Nogle børn og unge fortæller, at de bliver drillet med deres hudfarve og udseende, eller at de ofte hører racistiske jokes. De får måske at vide, at det bare er for sjov. Men det er ikke altid, at det opleves sjovt for dem, som det går ud over.

Det er vigtigt, du ikke går alene med det. Racisme og forskelsbehandling er ikke okay, og du har ret til at sige fra og få hjælp fra en voksen.

Klik dig videre på siden her, og få gode råd til, hvad du kan gøre, og viden om dine rettigheder.

Du har ret til beskyttelse mod racisme

Uanset hvordan du ser ud, hvad du tror på, eller hvor du kommer fra, så har du de samme rettigheder som alle andre børn og unge.

Du har ret til at få hjælp, hvis nogen driller eller nedgør dig på grund af dit køn, udseende, seksualitet, religion, hudfarve eller andet.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat