Brev

Rich kid

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

I min klasse blev en af drengene også kaldt Rich kid og han sagde bare: altså hvad med (mit navn) hun har lige så mange Apple ting. Så jeg smilede bare til ham og vi grinte lidt. Mit bedste råd er at man ikke skal tage ting som folk kalder en personligt.

  • M, Pige, 14 år

Hej med dig!

Lad vær med at snak eller nævn dit forhold til penge, hvordan du bor og hvilke ting du ejer (som du ved de nok ikke ejer.. Hvis du forstår. Det kan nogle gange godt virke lidt prale agtig).

Vær dig selv og mød mennesker med smil og glæde. Bliv venner med de lidt skæve typer, dem som ikke går op i om man er rig eller fattig – fed eller tynd – Smuk eller grim. Dem der har hjertet på det rette sted. Det jo lidt det samme, som når man Har en kæreste.
At gå efter folks hjerter og personlighed gør virkelig meget for hvordan folk ser en. Folk vil møde dig og tænke “Nøj en rar og ærlig person” – “Han er godt nok sød og sjov” – “Ej hvor dejligt at han ikke dømmer nogen”.
Tro mig :))
Mvh. Anonym pige

  • Anonym, Pige, 17 år

Jeg blev også selv kaldet for Rich kid for et årstid siden, da jeg selv har en del flere penge end normalt. Jeg blev tit set som værende forkælet bare fordi jeg bassicly ku få hvad jeg ville ha, og var egentlig kun interesant hvis vi kunne bruge mit hus til at holde fest i. Så mit bedste råd er nok bare ikke at se dig blind i andre, for ikke alle er lige gode. Hvis du begynder at fornemme udnyttelse, skal du aldrig bare lade det ligge 🤍

  • M, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat