Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min vener mober mig

min vener mober og dreller mig

og jeg bliver ragtig ked af det på grån af det.

de siger jeg er dum og gram.

vad skal jeg gøre!

Dreng, 9 år
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 9 år.

Jeg forstår godt at du bliver ked af det, det er aldrig rart at få og vide at man er grim og dom, og det er på ingen måde i orden at moppe.

Jeg synes ikke at du skal være sammen med nogen der behandler dig sådan, måske du så småt skal til at finde nogen nye venner, for at trives bedre.

Det kunne være en god idé at snakke med dine forældre om det så du ikke går med det i hovedet alene.
#N

Kh

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej dreng.
Først og fremmest vil jeg sige at det er virkelig sejt at du skriver herind. Jeg kender godt det meg at små drillerier der måske bliver sagt for sjov ikke er sjovt.
Jeg synes at du skal tale med dine venner om det og sige at det gør dig ked af det. Du skal nemlig ikke have det sådan. Du kan også prøve at sige fra lige efter de har sagt det og sige stille og roligt at du ikke synes det er sjovt eller/og at det gør dig ked af det. Det er svært at sige fra men du kan begynde langsomt at sige mere og mere fra😁😁

  • Pige 12 år, Pige, 12 år

Det ik dine venner hvis at de driller dig så meget der lidt for sjovt kan man godt men ik så meget

  • Knejten, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat