Brev

er jeg et dårligt menneske?

Hej børn hjælper børn.

 

Jeg er lige begyndt på en ny skole, fordi jeg blev mobbet på min gamle.
Så jeg har fået muligheden for at starte på en frisk…

 

Jeg har allerede fået rigtig mange nye venner, men jeg ser at der er nogle i klassen som er rigtig meget alene rigtig tit, altså der er nogle som ikke omgås de andre så meget.

 

Mit problem er at jeg er bange for at mine nye venner ikke gider bruge tid på mig, hvis jeg ligepludselig går hen til drengen som ingen taler til:///

15 år
Svar fra andre

Børn

Bare gøre det,dine vender
Skal ikke begranse dig
Og dine meninger

  • Jona, Dreng, 11 år

Hej
Jeg synes du skal overveje om du overhovedet vil være venner med sådan nogle mennesker hvis de går fra sig bare pga. det . Jeg synes du skal snakke med drengen og være ligeglade med hvad andre tænker

  • :););), 15 år

Du skal tale til lige dem du ville, dine veninder skal ikke bestemme hvem du må og hvem du ikke må tale med!! Egentlig ville jeg ikke kalde dem dine veninder når de opføre sig sådan, du skal bare tale til dem du vil!! og så fuck da de andre.

  • Anonymous, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat