Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruation

Min menstruation er altid forsinket

og jeg stresser altid over det hver dag,

jeg har ikke fået

min menstruation i en måned,

hvad spiser og drikker jeg

for at få sund menstruation?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Det er helt normalt, at den er lidt forsinket. Det sker for mange mennesker.
Du kunne måske snakke med din læge omkring, hvad du muligvis kunne gøre. Du burde også snakke med din mor. Du kunne muligvis komme på p-piller, der kan du “styrer” din menstruation, du ved hvornår den cirka kommer. Det er måske lidt tidligt for dig, når du nu kun er 12 år.

  • Pige, Pige, 16 år

Hej
Der er højst sandsynligt intet underligt ved, at din menstruation ikke er 100% regelmæssig! De første år efter man har fået sin første menstruation er det meget normalt at ens cyklus er uregelmæssig, dvs. ikke altid lige lang. Der kan sagtens gå flere måneder mellem hver blødning og så er du stadig sund og rask (ift. det med din cyklus i hvert fald).

Vil lige indskyde, at det ikke er en “rigtig” menstruation du har, hvis du er på f.eks. p-piller, da du pga. pillerne ikke har ægløsning (normalt når du har menstruation er det et æg fra dine æggestokke, der har siddet i slimhinden i livmoderen og IKKE er blevet befrugtet/”har mødt en sædcelle.” Dette æg, slimen og lidt blod udstødes efter noget tid og bliver til menstruationsblodet). Og at der, når man en dag stopper med at tage p-piller godt kan gå noget tid inden man får sin normale cyklus tilbage.

Håber du kan begynde at fokusere lidt mindre på din menstruation. Der er i hvert fald ingen grund til at stresse over det. Måske du vil få det bedre, hvis du fortæller dine forældre eller en anden om din bekymring, eller måske tager til lægen.

Kram til dig <3

  • Lotus, Pige, 15 år

Jeg har haft min menstruation i snart et år og jeg kan stadig være op til næsten en måned forsinket nogen gange. Andre gange kommer den lige til tiden. Det variere meget og det er helt normalt de første par måneder og nogen gange år at have uregelmæssig menstruation. Så medmindre du fik din første menstruation for lang tid siden (måske et år) er der intet galt. Du er trods alt stadig kun 12.

Derfor kan det være en god ide at snakke med en voksen om det alligevel. Det kan give dejlig ro i maven hvis man lige spørger sin mor om hun kender det. Det gør hun sikkert og kan fortælle dig at det er helt normalt.

Lad vær at ændre din kost hvis du ellers er sund og rask. Tit hjælper det ikke særlig meget og det er vigtigt at du får normal god mad så du kan vokse og udvikle dig.

  • anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er og få gode råd til, hvordan du taler om den og en guide til bind, tampon og menstruationskop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat