Gratis

anonymt

24/7

Brev

Menstruationskop

Jeg vil gerne begynde

at bruge menstruationskop

men jeg kan ikke finde noget

omkring det på internettet.

Skal man have prøvet tampon inden?

er der forskellige størrelser?

Og hvis der er hvordan ved man

så hvilken en man skal bruge?

Genderfluid, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej!
Der findes mange forskellige slags menstruationskopper, som forskellige mærker producerer, og de kan også se forskellige ud. Fælles for dem er, at de skal foldes, hvorefter de indsættes i skeden, hvor de her gerne skulle folde sig selv ud igen og lave vakuum oppe i skeden, hvorved de gerne skulle blive siddende og slutte tæt, så du ikke bløder igennem.
Der findes herudover forskellige størrelser, som oftest er baseret på, om du har født eller ej, og nogle mærker laver også “mini”-størrelser, som er lavet til unge piger, der ikke har født og heller ikke har ret meget plads “deroppe”. Det kunne være en idé at starte med dem.
Tamponer og menstruationskopper fungerer helt forskelligt. Hvor en tampon absorberer blodet, samler menstruationskoppen det bare, hvorefter den kan tømmes, skylles og sættes op igen, og de har derfor ikke ret meget tilfælles mht. den måde, de fungerer på.
Dog er det vigtigt, at du med koppen husker, at den skal koges i nogle minutter efter hver menstruation for at sterilisere den!
Jeg tænker, det kommer helt an på dig, om du vil prøve tamponer først for at vænne dig til følelsen af at skulle sætte noget op i din skede og få det ud igen – menstruationskoppen kan nemlig godt være svær at få ud igen, hvis man ikke er vant til det, og der er det rart at have prøvet noget lignende før.
Mærker som organicup laver kopper i størrelser til unge piger og kan købes i matas til en okay pris. Med koppen følger en brugsanvisning med forslag til forskellige måder du kan folde koppen, inden du sætter den op – for det er nemlig forskelligt, hvilken foldemetode, der fungerer bedst.
Synes du skal give det et skud, og fungerer det ikke for dig, kan du altid gå tilbage til bind eller måske overveje tamponer.

  • Helle, Pige, 19 år

Du skal helt sikkert havet prøvet en tampon før. Og ja der kommer to forskellige størrelser med når man køber den. En mindre og en lidt større.

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej du<3

Jeg bruger selv en menstruationskop, og det fungerer mega godt for mig.
Man kan finde videoer på YouTube om hvordan man kan folde koppen, så det bliver nemmere at få den op.
Jeg begyndte med den da jeg var 14, og har brugt den lige siden.
Personligt behøvede jeg ikke at bruge tamponer inden, jeg kan faktisk stadig ikke finde ud af at bruge dem.
Du skal nok bruge nogle forsøg inden du føler dig helt komfortabel med koppen, men når man har fundet ud af hvordan det fungerer, er det noget af det nemmeste, og man kan have den i i op til 12 timer.

Der er også forskellige størrelser, og tror der er beskrivelser af størrelserne på pakken osv.

Held og lykke og knus fra mig

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere råd til menstruation

Menstruation er noget af det mest naturlige for piger at have. Det er et tegn på, at kroppen fungerer, som den skal. Alligevel kan det være lidt svært eller pinligt at snakke om. Det vil vi gerne hjælpe dig med!

På vores side om menstruation kan du blive klogere på, hvad menstruation er, se en video om emnet eller teste din viden om facts og myter i en quiz.

Du kan også lære at byde din første menstruation velkommen eller få gode råd til, hvordan du taler om den, hvad du kan gøre, hvis du har smerter eller hvis du bløder igennem.

Bliv klogere på, hvad andre piger oplever med deres menstruation, læs deres breve og tips eller giv dit eget tip videre.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat