Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ydre kønslæber

hej.

jeg er en pige på 13,

og er meget usikker på mine ydre kønslæber

de er helt opsvulmet og underlige.

jeg er virkelig bange for at alle de folk

jeg senere skal have samleje med

syntes at min tissekone er pisse klam.

hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har selv megaudstående kønslæber, det er virkelig sådan nogen flapper der kan ses bare man står helt almindeligt. Jeg har været super ked af det når jeg fx har haft soveaftale med veninder eller vi har haft filmaften eller noget for jeg har følt alle de andre piger havde sådan nogen pæne fisser hvor revnen bare sluttede stramt til. Jeg følte også de kiggede og jeg har tænkt meget på hvad de enlig tænker når de ser min. Men så har jeg læst at faktisk vist noget med 50% af alle piger har udstående kønslæber og det hjalp mig lidt selv om jeg godt nok ikke rigtig synes jeg har set nogen. Men vi er åbenbart ikke de eneste du og jeg.

  • sad girl, Pige, 14 år

Kønslæber er ligeså forskellige som bryster er. Der er ikke nogle der er ens, heller ikke ens egne. Det er meget normalt at den ene er længere end den anden. Jeg kan sagtens forstå din bekymring, men jeg tror alle piger (og drenge) har oplevet at være usikker på deres krop. Jeg er 100% sikker på, at det ikke har nogen betydning for dine kommende sexpartnere.

  • Anonym, Pige, 16 år

Der er ikke nogen der kommer til at synes den er klam, det er stensikkert. Helt seriøst.

  • Anonym

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat