Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

store bryster

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej pige på 13. Jeg er på samme alder med dig, og jeg vil sige at det er helt normalt at dine bryster vokser meget i din alder. Det kan jo være at andres bryster vokser langsommere end dine men du skal slet ikke bekymre dig. Det er et godt tegn, at dine bryster vokser meget her på det sidste. Det betyder bare at din krop er sund og for den næring du har brug for.
Du skal selvfølgelig gå i det tøj du føler dig mest tilpas i. Du skal overhoved ikke bekymre dig om der er nogen der laver sjov med dig når du går i stramt tøj! I følge mig er de gamle nok til at tænke på at puberteten er helt normalt i din alder. piger på din alder har måske ikke så store bryster endnu men det kommer med tiden, og det er helt normalt at være usikker på sin krop i vores alder. Jeg håber det kunne hjælpe dig 🙂

  • A, Pige, 13 år

Jeg synes da bare du skal stå ved at du har kvindelige former og gå i det tøj der passer dig. De kvindelige former er jo en del af os og vores personlighed og den synes jeg bestemt ikke man skal skjule. Jeg går selv i stramt tøj når det passer mig. Altså jeg tænker mest på mine bryster som en del af min seksualitet. Det der med at få børn og gi bryst og sådan og sådan det er slet ikke rigtig i min verden endnu. Men jeg har jo en masse følelse i mine bryster og min kæreste og mig leger da med dem når vi er sammen fordi det er dejligt. Så det er helt i orden hvis du opfatter dine bryster som en del af din seksualitet.

  • Elise, Pige, 16 år

Jeg synes godt man kan være stolt over at ha store bryster. Der er sikkert mange der beundre dig! Så det skal du bestemt ikke skjule. Jeg har det ikke selv men ville da godt. Selv om jeg ikke har store bryster tænker jeg nu mest på dem som en del af min sexualtitet, ikke så meget på at de skal bruges til baby engang. Held og lykke med det hele!

  • ukendt, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat