Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kønsbehåring

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Forstår virkelig godt dit problem. Jeg har fået en bikini til fødselsdag af min storesøster og underdelen er virkelig lille og dækker ikke meget. Så selv om jeg shavede bikinilinjen så oplevede jeg at nogen hår kiggede ud når jeg var aktiv på stranden med mine veninder og vi spillede bold og man faldt osv. Så jeg har valgt at shave det hele nu og det giver mig altså mere ro på når jeg har bikini på eller står i underbukser. Ved godt det klør lidt og lidt bøvlet men det har været godt for min seltillid.

  • L, Pige, 13 år

Hej pige.

At have hår på skridtet, under armene osv. er ganske nornalt at have, både for drenge og piger. Nogle for mere end andre.

Hvis du føler dig utilpas med dit hår i skridtet, kan du evt barbere det af, hvis det er det du føler. Hvis du er tilfreds med håret (hvilket det lyder som om du ikke er), synes jeg ikke du skal barbere det af. Det hele er helt op til dig, hvad du gør med din egen krop.
Jeg vil tro, mange/nogle mennesker er nok ret ligeglade om folk har hår dernede, om man kan se det eller ej. (Selvom man hører mange der er utilfredse med hår osv)

Hvis du beslutter dig for at barbere dig, synes jeg du skal bruge barberskræbber og find nogle guides på google, hvordan man gør.

Håber du du kan bruge mit svar.

  • Chris, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat