Gratis

anonymt

24/7

Brev

G-streng og bh

Hvornår er den rigtige alder

og hvordan spøger man

og hvad nu hvis man ikke kan passe bh’en

eller mor/far siger nej

hvad skal jeg gøre

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej!
BH er helt normalt. Du kan måske tage en god veninde med ud og prøve nogen og bag efter fortælle dine forældre om det. Du kan også spørge din mor om hun vil hjælpe. Jeg er sikker på din mor vil hjælpe. G-streng er ikke sikkert. Det er der mange forældre der syntes at det høre til 15+ alderen. Du kan måske få snakket om BH først og så snakke om G-streng senere:)

  • Xecilie, Pige, 14 år

Hejsa❤
Altså, jeg synes det er lidt tidligt at gå med g-streng i en alder af 12 år, så intet pres på. Med BH-en synes jeg bare du skal begynde at gå med en når dine bryster er store nok, og du føler det er behageligt. Du skal bare ud og købe den helt rigtige, så du ikke ender med en der er alt for lille eller alt for stor. Det er selvfølgelig også bedst hvis dine forældre er cool med det først. Du kan jo prøve at tage en snak med din mor om det.
Kh M❤

  • M, Pige, 14 år

Jeg synes det er to forskellige ting. Min mor har hjulpet meget da jeg gerne ville til og gå med bh fordi mine bryster var blevet lidt store så hun tog mig med i en undertøjsforretning og hjalp mig med og finde de rigtige. Det tror jeg de fleste mødre godt vil. Derimod må jeg ikke få g-streng endnu fordi min mor synes det er for sexuelt udfordrene og det må jeg ikke være endnu når jeg kun lige er blevet 13. Hun hælder også til at jeg skal være 15 men har sagt at når jeg bliver 14 kan vi tage snakken om g-streng igen og så se hvordan det hele ser ud. Det er vel okay.

  • Flower Girl, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat