Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner på gym

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Tildels har dine venner ret, i grundforløbet er det vigtigste egentligt at styrke sit netværk, og kende bliver venner med sp mange som muligt, det gør det bare sjovere til fester, og du får flere festinvitationer osv. Men med det sagt så er grundforløbsvenner ikke de eneste venner du får, det er ikke så vigtigt om du er bedste venner med dem fra grundforløbet. Det er egentligt dem i din rigtige klasse som er vigtigst, og hvis de heller ikke er nogen du ser dig sammen med om mange år, sp er det også fint.
Jeg er heller ikke sikker på hvor mange af dem fra min klasse der er nogen jeg vil se meget, nogle gange er man bare heldig og møder en man bare fucking hygger med.
Det skal nok gå, få det bedste ud af gym 🙂

  • 3ger, Dreng, 18 år

Hej.
Min grundforløbsklasse, er også den jeg stadig går i nu i 2g. Kan derfor ikke helt forholde mig til din situation. Dog må jeg sige at jeg først fandt min gruppe omkring 3 måneder efter start, og jeg havde det også rimelig stramt indtil da. Så tag det roligt, og vent til at du kommer i dine rigtige klasse… Det er trods alt dem du skal gå med resten af tiden!
Husk at i uden tvivl vil komme til at lære hinanden at kende som tiden går, så det er bare at trække vejret og tage det stille og roligt.

Det hele skal nok gå 🙂

  • 2GER, Dreng, 17 år

Jeg kan godt forstå at du er frustreret. Jeg havde det også svært i min “grundforløbsklasse” da jeg ikke rigtig følte, at være på bølgelængde med dem, men den udentvivl bedste måde at skabe nye venskabet på, er ved at gemme bekymringerne væk og bare springe ud i det og tage initiativet + IKKE at give op selvom det virker lidt sort… det kan virke sindssygt grænseoverskridende, men det er den bedste problemløsning fremfor, at vente på at “problemet” løser sig selv – og skulle det gå helt galt (hvilket jeg ikke tænker at det gør) så er det som du selv siger kun grundforløbsklassen, men for din egenskyld synes jeg du bør give det nogle flere chancer, skoleåret er trods alt lige begyndt og i kender formentlig ikke hinanden ret godt endnu.?

Venskaberne skal nok komme😊

  • Færdiggjort gym, Pige, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat