Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig ensom

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg har ikke lige noget råd om at få venner i bogstavelig forstand, men jeg har lige noget at sige alligevel.

Jeg har også selv været meget ensom og alene. Jeg havde nogle enkelte venner, men de var ikke særligt ordentlige ved mig, og jeg kunne egentlig ikke lide dem.
Så jeg valgte at droppe dem og prøvede at få nogle andre.
Udefra vil folk nok sige, at jeg kun formåede at få én ven.
Men det er ikke sandt.
Jeg havde gået til præst i nogen tid, fordi jeg jo skulle konfirmeres.
Jeg vidste ikke rigtig, om jeg var kristen før det, men ligepludselig kommer jeg til at tænke rigtigt meget på kristendom og sådan noget.
Og før jeg får set mig om, er jeg blevet en meget religiøs kristen.
Jeg er stadig lidt ensom, men midt møde med Jesus gjorde virkeligt noget.
Så prøv at komme lidt mere i kontakt med Jesus, vor frelser, som kun vil dig det godt.
Nu ved jeg jo ikke om du er kristen allerede eller hvad du lige er.
Men for mig gjorde kristendommen virkeligt godt, og jeg fik endeligt noget at leve for.
Jesu Kristi nåde være med dig. Amen.

  • ✝️, Dreng, 14 år

Hej pige på 14. Jeg har selv bøvlet med det. Jeg ved godt det er svært men jeg endte med at skifte skole pga af grov mobning og igen der gad mig. Jeg havde også nogle slemme tanker. Det hjalp at skifte skole. Så prøv at snakke med dine forældre om det. Jeg har det meget bedre her men der er selvfølgelig også nogle nedture (det skal der jo lidt være på en skole) men prøv at snakke med en lære eller dine forældre og se om du måske kan skifte skole.

  • Pigen der skiftede skole, Pige, 13 år

hey pige på 14
ja det kan godt ved svært at få venner men det du kan gøre er at når du er i skole så sin at du vil rigtigt godt ved med i pige gruppen og du bare synes det er svært at sige at du godt vil ved med i pige gruppen, det kun måske hjælpe dig

kh pige på 13

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat