Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed og nye venner

Hej

jeg vil gerne have nye venner

men jeg ved ikke hvor jeg skal starte

og jeg synes det er svært

at være interessant for andre.

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Start med dem, der er i nærheden af dig regelmæssigt: den der sidder ved siden af dig i skole osv.

Hvis det er svært at få venner eller at snakke om noget, så skulle du måske få en fritidsaktivitet, som feks. Musik eller kampsport (det er vigtigt, at du interesserer dig for det). Fordelen her er, at alle på det hold deler interesser med dig, så der er altid et samtaleemne.

Hvis du allerede har en fritidsaktivitet, men ingen venner dér, så skift klub/hold og mød nye mennesker

  • Anonym, Dreng, 15 år

Hej,

Det er helt normalt at have lyst til at få nye venner, men det kan nogle gange være svært at vide, hvor man skal starte. Her er nogle tips, der måske kan hjælpe dig med at finde nye venner:

Vær dig selv: Vær ikke bange for at være autentisk og vise, hvem du virkelig er. Ægte venner vil værdsætte dig for den, du er.

Find fælles interesser: Prøv at finde aktiviteter eller klubber, hvor du kan møde andre, der deler dine interesser. Det kan være alt fra sport, musik, kunst eller frivilligt arbejde. Når I har fælles interesser, er det lettere at få samtalen i gang.

Vær åben og venlig: Vær åben over for nye mennesker og vis interesse for dem. Lyt til, hvad de har at sige, og stil spørgsmål om deres liv og interesser. Det viser, at du er interesseret i dem som personer.

Skab muligheder for at mødes: Inviter dine klassekammerater eller andre unge til sociale aktiviteter som biografture, picnic eller spil-aftener. Det kan være en god måde at få mere tid sammen og lære hinanden bedre at kende.

Brug sociale medier: Sociale medier kan være en måde at finde fællesskaber og møde nye mennesker. Vær dog opmærksom på at beskytte dine personlige oplysninger og være forsigtig online.

Husk, at det kan tage tid at finde gode venner, og det er helt okay. Vær tålmodig og fortsæt med at være åben over for nye muligheder. Du er unik, og der vil helt sikkert være nogen derude, der vil sætte pris på dig som ven.

Hvis du har brug for yderligere hjælp eller støtte, kan det være en god idé at tale med en voksen, du stoler på, som måske kan guide dig videre.

Pas på dig selv, og held og lykke med at finde nye venner!

  • Sky, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat