Brev

Efterskole uden mine tætte venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, nu er jeg selv pige som havde en god vennekreds i folkeskolen, og jeg var den eneste fra klassen som tog på den efterskole. Jeg kendte IGEN da jeg ankom på efterskolen.
Mit råd til dig er at, du skal gøre det du har lyst til. Uanset hvad, vil dine venner og dig komme til at gå forskellige veje i livet, og jeg taler af egen erfaring når jeg siger du skal vælge dig selv først. Vi lever heldigvis i en verden hvor de folk vi savner kun er et klik væk, så kontakten med dem skal du nok holde, så ingen grund til bekymring der.
PS det bedste år i mit liv, var da jeg var på efterskole.

  • gode råd :-), Pige, 21 år

Hejsa
Jeg kender det godt selv, da jeg skulle starte på efterskole var jeg ikke glad for det, fordi jeg ikke havde lyst til at forlade de få venner jeg nu havde i folkeskolen.

De første måneder på efterskolen var hårdt for mig, men jeg begyndte at åbne mig op og fik nogle virkelige gode venner selvom jeg ikke kendte dem for et par uger siden.

Jeg syntes at du skal vælge det du tror bliver godt, fordi selvom at du er bange for at starte uden at have venner allerede på efterskolen, så jeg lover dig at du får nogle rigtig gode venner på efterskolen, som du bliver rigtige glade for. + dine venner er jo ikke mere end et opkald eller en besked væk.

Efterskolelivet er noget jeg er glad for at have valgt.

Hilsen E

  • Kh E, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat