Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole og kæreste

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa.
Jeg kender til at savne en person du har et tæt bånd med “rejse længere” væk. Men en ting jeg ved er at i ikke skal slå op så længe det går godt. Et lang distance forhold kan være svært, men så længe i holder kontakten så er jeg sikker på det nok skal gå. Det er bare vigtigt at når i endelig har muligheden for at se hinanden, så gør det. Jeg ved ikke om du har hørt om dem, men der findes nogle specielle touch-bond-armbånd lavet helt specifikt til lang distance forhold, hvor man ved at røre ved “sensoren” sender et “touch” til den anden. Prøv endelig at undersøg om i ikke kan få fat i sådan nogle. I kan også lave en uge eller to hvor i prøver et lang distance forhold. Så er det bare op til jer hvornår. Jeg ved du skrev at du ikke ville have en kæreste under dit efterskole ophold. Men jeg synes personligt ikke at det skal være en grund til at i skal slå op.

Så… prøv lang distance forholdet, se hvordan det går. Håber jeg kunne hjælpe lidt??
Mvh – Keglen

  • Keglen, Pige, 14 år

Hej.
Jeg har aldrig prøvet, at have en kæreste før jeg gik på efterskole, men havde mens jeg gik på efterskole. Det er hårdt, og sådan vil det ogs blive ved med. Man kan altid prøve, og hvis ikke det virker, så kan du mærke det. Det er svært at slå op når man elsker personen højt. Det lyder voksent at sige, men du skal følge dit hjerte. Du ville kunne mærke hvad der er rigtigt og forkert. Pas på dig selv.

  • Pige, Pige, 17 år

Det lyder hårdt, men jeg tror nok jeg ville vælge allerede nu at bryde forbindelsen. Dels skal han jo væk i længere tid og dels får du meget mere ud af et efterskoleophold hvis du er fri. Jeg valgte selv at træde ud af mit kæresteforhold inden jeg skulle på efterskole her i 10 for jeg ville stå frit. Det viste sig at være det rigtige. Man kommer simpelthen så tæt på en masse andre, både drenge og piger, at der opstår nye relationer hele tiden – også seksuelt. Så jeg tror kun man nyder det år helt hvis man er fri af tanker om “ham derhjemme”. Jeg synes jeg har fået en masse med mig hjem – også selv om der var en irriterende coronapause. En masse bekendtskaber, en masse seksuel erfaring. Eftersole er guld værd hvis man tager imod – og det er altså nemmest uden et kæresteforhold derhjemme der skal plejes. I øvrigt tror jeg ikke på langdistanceforhold.

  • Den 16-årige, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat