Gratis

anonymt

24/7

Brev

Efterskole eller udveksling?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14,

Jeg er en dreng på 17 som kom hjem fra sin udveksling sidste år. Jeg vil bare gerne give dig lidt perspektiv da jeg ved at ALLE ting man kan finde om udveksling på nettet ligner røde roser og at livet vil være perfekt. Jeg vil nemlig selv have ønsket at jeg nu havde taget på efterskole i stedet da det ser ud til at sammenholdet er så fedt!

Lidt om min tur…

Jeg kom til Michigan ligesom omkring 50% af resten af alle danske udvekslingsstudenter.
Jeg blev sendt til en familie som boede mit ude på landet omkring 10 km fra den nærmeste by med 1000 indbyggere. De havde intet internet og de slog deres børn. Dette prøvede jeg, at dele med mine koordinatorer (som har ansvaret for mit ophold) hvilket de var meget ligeglade med og mente der var en kultur ting. DETTE ER DET IKKE OG HVIS DU TAGER TIL USA OG OPLEVER DETTE SKAL DU IKKE ACCEPTERE DET. Jeg blev efter 3 måneder og en masse snakken og pres fra mine forældre i Danmark endelig flyttet til en ny familie. En far, mor og datter der boede i et lille hus inde i en by af ca. 5000 indbyggere udenfor en større by som hedder Grand Rapids. Moren havde året forinden haft et hjertestop så hun var meget hindet i hvad hun kunne gøre og boede hjemme og faren var mekaniker. Familien var som sådan fin (hvis du tager til USA vil din formegentligt også være det) Men vi komme ikke særlig godt ud af det, og da koordinatorerne hørte at jeg ville have en ny familie fandt de hurtigt på at jeg var psykisk syg og skulle hjem. Jeg fik at vide at de mente jeg var “syg” 3 dage før jeg landede i Danmark på nytårsaften. Familien er det absolut vigtigste ved ens ophold og hvis du tager afsted og ikke kan lide den, så kræv en ny. Men en anden ting ved at være i USA er at hvis man er genert får man det meget meget hårdt. Det amerikanske skolesystem er opbygget i sådan måde at elever er vandt til nye folk i hver klasse så man kender ikke som sådan dem man går i klasse med. Et eksempel kunne være at på min første dag på HS var der ingen der sagde “hej” hvis ikke jeg startede samtalen. Det kan være meget hårdt at konstant skulle være den der starter alle sociale interraktioner gennem et helt år og selvom jeg hører mange får det sjovere efter 5-6 måneder så er det stadig nogle potentielt MEGET ensomme 5-6 måneder inden da. Derfor vil jeg klart anbefale efterskole.

Jeg ved godt det har lydt meget barskt og som et skræmmebrev men det er bare fordi mængden af nærmest betalt propaganda fra udvekslingsorganisationerne er helt ekstremt og hvis man ikke betaler for at vælge stat så ender man ALDRIG i Californien og selv der vil livet på ingen måde være så fantastisk som de får det til at se ud 🙂

Håber du vælger, og husk på udveksling kan stadig godt være fedt, jeg ville bare meget hellere have været på efterskole

  • Andreas, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat