Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

kære dreng på 16
det er 100% dit eget valg som din mor også siger hvis du ikke føler det er godt for dig behøver ikke blive men hvis jeg var dig vil jeg give det en chance indtil jul hvis du er meget i tvivl kan sætte dig ned og prøve at lave en liste over fordele og ulemper ved både at stoppe på efterskolen og ved at blive og også finde nogen løsninger på ulemperne et eksempel på en ulemper kunne være at man ikke bryder sig om sit værelser og løsningen kunne være at spørger sin kontakt lærer om det var muligt at skifte værelse de fleste efterskoler vil gøre hvad de kan for eleverne bliver det er også vigtigt at dine forventninger ikke er hvad du har hørt om hvor godt det var at gå på efterskole for det er ikke alle der har det helt perfekte år når de er på efterskole nogen få er heldige men det er bestemt ikke alle jeg havde selv to år på min efterskole og under mit andet år lavet jeg en fordele og ulemper liste fordi jeg havde det svært med min ene værelseskammerat men jeg fandt hurtig d af at der var flere fordele ved at løse problemet end at stoppe du skriver at du ikke har nogen udfordringer socialt og det er super godt og en kæmpe styrke men husk det også er ok at trække sig tilbage og føle sig godt tilpas i sit eget selvskab og i nuet du kan måske tænke over hvornår du vil være social håber det hjælper og du finder ud af hvad du vil

  • H, Pige, 19 år

Hej
Som din mor selv har sagt er det 100% dit eget valg, men du kan godt prøve at snakke med nogen af medarbejderne på efterskolen. Det er dog også dit eget valg da jeg gik på efterskole så havde jeg det også meget svært i en periode, men der var en gruppe drenge der tog mig med til diverse ting man kunne lave på efterskolen. Det jeg gerne ville opnå at fortælle dig er at jeg også overvejede at tage hjem da jeg var på efterskole, men pga. det så gjorde jeg ikke, men igen det er helt optil dig selv.

  • A, Dreng, 18 år

Jeg går selv på efterskole og har helt samme følelser som dig. Jeg har masser af venner her, men jeg føler dog ikke at jeg rigtigt er “tætte” med nogen af dem, altså man kan snakke om sine hemmeligheder osv. Ved sgu heller ikke helt om jeg også bare stopper, for jeg har heller ikke brug for 10. Klasse eksamenspapir. Problemet er mere hvor jeg mere skal starte henne efter, for jeg har hørt dårligt om 10. Klasserne i min by desværre.

  • A, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat