Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Job og socialangst

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa,
Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at du er nervøs.
Mange kan godt lide at blive venner med sine kollegaer, men det er ikke nødvendigt at være venner som så, for at man kan arbejde godt sammen. Jeg selv er ikke venner med mine kollegaer, selvom vi godt kan småsnakke, når der ikke er så meget at lave. Typisk kan man snakke om arbejdsrelaterede ting, for eksempel chefen, sjove kundehistorier, osv., eller bare almindelige ting som skole, hvis ens kollegaer også går i skole.
Det, at gøre tingene forkert på arbejdet, er helt okay, og alle gør det i starten af deres ansættelse. Den fjerde gang jeg var på mit nuværende arbejde smadrede jeg 8-9 vinglas, jeg var ved at pudse, og det er bare den slags ting der sker. Hvis din chef ikke er forfærdelig, vil de forstå og ikke blive sur, medmindre det er usædvanligt dumt (noget du egentlig godt vidste ikke var rigtigt) eller du ikke gør dit bedste for at ordne det og lære af det – og så får sagt undskyld, når det er nødvendigt. Hastigheden er også en af de ting, der kommer med tiden. Der er ingen (normale mennesker), der forventer, at du er virkelig hurtig og effektiv og gør alting rigtigt fra starten af.

Held og lykke med det nye job!

  • L B-), Pige, 19 år

Hey smukke. Hvis du skal arbejde i en butik bliver du jo oplært og så med tiden skal du nok blive god til det. Det der med at have angst kender jeg alt til, har det også selv. Jeg ville sige ja man skal snakke med ens kollegaer men det behøver jo ik at være hele tiden og man skal jo ik være venner med alle.

  • Jeg er her for dig, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat