Brev

Pinligt arbejde

Hej, jeg har et arbejde som avis-deler/omdeler,

hvor jeg afleverer aviser et par gange om ugen.

Problemet er at jeg synes mit arbejde er virkelig pinligt,

for nogle af de mennesker jeg skal give avis til,

går på min årgang og jeg ville dø af pinlighed,

for det er pinligt for mig at gå rundt

med en stak aviser og dele dem ud.

Det er endnu mere pinligt,

for de andre i min klasse har et arbejde i byen

eller noget andet som er et ‘rigtigt’ arbejde

og ikke sådan et pinligt fritidsjob som mit…

Hvordan synes du jeg skal tage det,

eller hvordan kan du hjælpe? :/

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej,

Tak for dit brev. Jeg forstår helt klart, at du føler dig pinlig over dit arbejde som avis-deler/omdeler. Det kan være svært at have et fritidsjob, der måske ikke føles lige så “rigtigt” eller seriøst ud som andre arbejdspladser, især når andre i din klasse har andre jobs.

Men det er vigtigt at huske på, at alle jobs er vigtige og har værdi, uanset om det er et fritidsjob eller et “rigtigt” arbejde. Det er også vigtigt at huske på, at dit arbejde gør en forskel for dem, der modtager aviserne, og at du udfører en værdifuld service for dem.

Hvis du stadig føler dig pinlig over dit arbejde, kan du prøve at se på det som en mulighed for at lære nye ting, udvikle dine færdigheder og få noget erfaring, der kan hjælpe dig fremover. Du kan også prøve at tale med andre, der har fritidsjobs og høre, hvordan de håndterer de følelser, du også oplever.

Hvis du stadig har problemer med at håndtere din følelse af pinlighed, kan det også være en god idé at tale med en voksen, du har tillid til, om dine følelser og få noget støtte og rådgivning.

Håber dette hjælper. Du kan altid komme tilbage, hvis du har brug for flere råd eller støtte.

Venlig hilsen,
Vejviseren Elric

  • Vejviseren Elric, Elver, 21 år

Det er overhodet ikke pinligt at gå med aviser. Jeg gør det selv og alle jeg kender og min familie synes da bare det er sejt. Som ham ovenover skriver er det jo også værdifuldt for det er et vigtigt arbejde. Folk blir glade når de får deres avis og sure når de ikke får den så der kan man se hvor vigtigt det er. Og jeg er da også glad for de penge jeg tjener selvom det ikke er så mange. Okays, det er træls når det regner og man skal passe på avisen ikke blir våd for så blir folk sure men det er jo skønt i solskin. (Hvis der ikke er store hunde der gør af en!) 🙂 Vær du bare stolt.

  • Mathias, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat