Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Vend de negative tanker

Trin 1 af 3

Nu kan du kigge på dine sætninger, og forestille dig, hvordan det ville være, hvis du ikke havde de tanker. Kunne det være rart?

En måde at ændre på dine tanker, kan være ved at se på dem udefra. Det kan fx være ved at se om det faktisk passer.

Skriver du fx ’aldrig’, ’altid’, ’ingen’ eller ’alle de andre’, kan du overveje, om det virkelig er ’altid’ eller ’alle de andre’? Måske du kan få øje på nogle gange, hvor det ikke er sådan?

En anden måde at vende sine tanker på, kan også være ved at forestille sig, hvad man ville sige til en god ven.

Hvis din gode ven fortalte dig, at han/hun/de går rundt med de tanker, hvad ville du fortælle dem?

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat