Ting du kan gøre, når du er utryg

Det kan være rigtig rart at vide, hvad man skal gøre, når man oplever noget svært. Måske du kender til at sidde derhjemme, og blive ked af det når dine forældre er fulde. Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med nogle gode råd til, hvad du kan gøre i øjeblikket.

Klik på knappen og få flere råd.

Find din hjælpesætning

Hvis der ikke er nogle voksne omkring dig, der gør dig trygge lige nu, så kan du finde en sætning, der giver dig tryghed.

En sætning der kan give dig ro i øjeblikket kan være:

  • “Det bliver bedre”
  • “Jeg er stærk og sej. Jeg kan godt!”
  • “Der er hjælp at hente”
  • “Jeg er god nok”

 

Det kan også være, du selv kan komme på en anden sætning, der hjælper dig.

Men husk at en sætning kun kan hjælpe dig i øjeblikket. Du skal gå til en voksen, når du er klar.

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat