Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Ting du kan gøre, når du er utryg

Det kan være rigtig rart at vide, hvad man skal gøre, når man oplever noget svært. Måske du kender til at sidde derhjemme, og blive ked af det når dine forældre er fulde. Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med nogle gode råd til, hvad du kan gøre i øjeblikket.

Klik på knappen og få flere råd.

Spørgsmål og svar i talebobler

Skriv dagbog

En anden måde at lukke dine følelser ud og komme af med dine tanker er ved at skrive dem ned.

Når du skriver dagbog, kan du skrive lige hvad, der passer dig. Din dagbog er privat og kun for dig.

Nogle synes det er rart at skrive ned, hvad man tænker, uden at skulle bekymre sig om andres meninger. Andre øver sig gennem en dagbog, til at fortælle de ting der er svære.

Og nogle bruger det til at få fri fra tankerne. Når vi skriver tankerne ned, kan vi lukke dagbogen igen. Når vi lukker dagbogen, kan vi på samme måde, lukke for vores tanker et kort øjeblik.

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat